Howson timet aanval perfect en zegeviert in koninginnenrit Hongarije, Hermans tweede Wielrennen
Wielrennen

Howson timet aanval perfect en zegeviert in koninginnenrit Hongarije, Hermans tweede

Howson timet aanval perfect en zegeviert in koninginnenrit Hongarije, Hermans tweede

Damien Howson heeft een dubbelslag geslagen in de koninginnenrit van de Ronde van Hongarije. Op het hoogste punt van Hongarije rekende hij in de slotfase af met de concurrentie, door zijn aanval perfect te timen. Ben Hermans werd tweede.

In de koninginnenrit van de Ronde van Hongarije waren alle ogen gericht op de slotklim Gyöngyös-Kékestető, een puist van twaalf kilometer met een stijgingspercentage van meer dan vijf procent en het venijn in de staart. Het schrok vier vluchters niet af. Maciej Paterski, Adrian Kurek, Piotr Rikunov en Giles de Wilde reden vooruit, maar echt uitzicht op de dagzege hadden deze mannen nooit.

Vandaar dat we ook snel de sprong kunnen maken naar die slotklim, alhoewel Patrick Gamper van BORA-hansgrohe op dertig kilometer van de meet nog een korte poging deed om vooruit te rijden. Elf kilometer van de aankomst verwijderd nam Team DSM het roer over in het peloton.

Kékestető zorgt voor vuurwerk, zoals verwacht

Vervolgens was het aan de mannen van Team BikeExchange om over te pakken, in dienst van hun Howson. Hij en de andere kopmannen moesten het gaan uitvechten in de laatste drie kilometer, die met een gemiddeld stijgingspercentage van 8,6% voor het nodige vuurwerk moesten zorgen.

Caja Rural nam bij het ingaan van de laatste drie het heft in handen, in dienst van hun kopman Jhojan Garcia. Die plaatste met nog twee kilometer voor de boeg dan ook een verschroeiende versnelling, waarmee hij de concurrentie direct achter zich liet. Dit was echter buiten Howson gerekend, die zijn aanval timede in de slotkilometer. Ook Ben Hermans kwam nog opzetten, maar het was ten spijt: de zege ging naar Howson.

Uitslag etappe 4 Ronde van Hongarije 2021

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws