Imponerende Lampaert blaast Evenepoel en co weg op Belgisch kampioenschap tijdrijden Wielrennen
Wielrennen

Imponerende Lampaert blaast Evenepoel en co weg op Belgisch kampioenschap tijdrijden

Imponerende Lampaert blaast Evenepoel en co weg op Belgisch kampioenschap tijdrijden

Yves Lampaert heeft tegen de verwachtingen in het BK Tijdrijden op zijn naam geschreven. De Deceuninck-Quick-Step-coureur bleef zijn ploeggenoot en topfavoriet Remco Evenepoel voor.

Net als in Nederland werd er in België in blokken gereden. Dit betekent: een plukje renners dat start, gevolgd door een pauze en dat zo enkele malen. Uit blok één hielden we enkele mannen in de gaten, waaronder Nathan Van Hooydonck. De enige afvaardiging van Jumbo-Visma stelde niet teleur, met een goede tijd van 46.01 minuten.

Een andere tijdrijder, Brent Van Moer, deed 42 seconden slomer, terwijl jongens als Jimmy Janssens en Steff Crass al meer dan één minuut moesten toegeven. Nochtans reed Van Moer een zeer goed eerste gedeelte, maar daar blies de Lotto Soudal-man zijn motor op.

Tweede golf met kleppers op de afspraak, Lampaert daagt Evenepoel met succes uit

De tweede golf renners, met alle topfavorieten, deed wat er van hen verwacht werd: knoerhard rijden. Jonas Rickaert en Senne Leysen zetten onderweg goede tijden neer, maar werden op hun beurt weer overvleugeld door Lampaert, Frederik Frison en natuurlijk Evenepoel. Ilan Van Wilder viel op zijn beurt tegen.

Lampaert deed onderweg zelfs beter dan zijn ploegmaat Evenepoel, wat geweldig was voor de spanning in deze tijdrit. Bij eerder gestarten zagen we echter wel dat er flink wat verval in de benen kwam, dus de race was allesbehalve beslist.

Dat verval kwam er bij Lampaert echter niet. De West-Vlaming denderde in zijn eigen streek door alsof zijn leven er vanaf hing, wat resulteerde in een klinkende en verdiende overwinning. Evenepoel reed eveneens een klasse tijdrit, maar moest toegeven dat Lampaert de betere was. Florian Vermeersch wist knap plek drie op te eisen.

Uitslag BK tijdrijden mannen 2021


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws