In navolging van onder meer Davide Formolo verkast ook Rémi Cavagna in 2024 naar Movistar Wielrennen
Wielrennen

In navolging van onder meer Davide Formolo verkast ook Rémi Cavagna in 2024 naar Movistar

In navolging van onder meer Davide Formolo verkast ook Rémi Cavagna in 2024 naar Movistar

Zoals gewoonlijk is Movistar heel laat met de bekendmakingen rond de toekomstige renners van de ploeg voor volgend seizoen. Talrijke teams zijn al volzet, maar Movistar maakte op twee dagen tijd maar liefst vijf nieuwe renners bekend. De bekendste onder hen zijn Davide Formolo en Remi Cavagna, die respectievelijk overkomen van UAE Team Emirates en Soudal Quick-Step.

Formolo is geen onbekende in het peloton. Al sinds 2014 is de 30-jarige Italiaan actief in het professionele wielrennen. Na avonturen bij EF Education–EasyPost en BORA-hansgrohe belandde Formolo in 2020 bij UEA Team Emirates. Hier had hij een aandeel in de overwinning van Pogacar in de Tour de France van zowel 2020 als 2021. De grootste overwinning die de Italiaan zelf wist te boeken, vond plaats in de Ronde van Italië. In de vierde etappe van de editie van 2015 kwam hij als eerste over de streep.

Formolo heeft op de kanalen van Movistar gereageerd op zijn overstap: 'Ik denk dat een ploeg zoals Movistar de ideale plek voor mij is om het type renner te tonen dat ik ben. Ik denk dat ik een belangrijke rol kan spelen bij het ondersteunen van de kopmannen in de grote rondes, evenals het streven naar individuele resultaten in eendaagse wedstrijden of waar de ploeg mij ook maar nodig heeft. Ik kijk er erg naar uit om met iedereen te beginnen samen te werken.'

davide formolo

Cavagna hoopt bij Movistar zijn maximale potentieel te bereiken

Ook tijdritmachine Cavagna, die al sinds 2017 de kleuren van het huidige Soudal Quick-Step vertegenwoordigt, maakt per 1 januari 2024 de overstap naar Movistar. De Fransman tekent een contract tot eind 2026 bij de formatie van Eusebio Unzué. Ook de 28-jarige 'TGV' reageerde via de website van de Spaanse WorldTour-brigade op zijn aanstaande transfer. 'Het is een nieuwe uitdaging voor me. Ik heb zeven mooie seizoenen gekend bij Soudal Quick-Step. In die periode heb ik genoten van mijn vak en bovendien veel geleerd. Ik voelde echter dat ik een verandering moest doorvoeren om mijn maximale potentieel te bereiken.'

De winnaar van een rit in de Vuelta a España van 2019 is trots dat hij zich over enkele maanden onderdeel van Movistar mag noemen. 'Het is een team met een flinke wielergeschiedenis. Ze hebben veel belangrijke coureurs in de gelederen gehad. Het stemt me goed om me bij dit team te voegen. Ik ben hongerig naar succes en klaar om alles te geven. Je wil natuurlijk altijd zelf winnen, maar ik vind het ook leuk om mijn teamgenoten te helpen overwinningen te behalen en een mooi project op te bouwen. Ik ken al mensen uit de rennersgroep, dus ik heb enorm veel zin in 2024', jubelt de hardrijder uit Clermont-Ferrand.

Movistar neemt ook Javier Romo over

Ook 24-jarige Javier Romo maakt de overstap naar Movistar. De Spanjaard is een voormalige triatleet en begon in 2021 zijn wielercarrière bij de Kazachse wielerformatie van Alexandre Vinokourov. De Romo begon veelbelovend met twee tweede plaatsen in de Coppi e Bartali en een vijfde plaats in het eindklassement, maar bleef vorig seizoen onder de verwachtingen. Dit seizoen liet hij zijn talent opnieuw zien met een tweede plaats in het bergklassement van de Ronde van Valencia en in de Ronde van Burgos, waarin hij als zevende eindigde, won hij het jongerenklassement. In augustus reed hij met de Vuelta zijn allereerste grote ronde, maar de klimmer, die ook aardig tegen de klok kan rijden, moest vanaf rit tien de strijd staken omwille van een gebroken rib.

Woensdag bevestigde Movistar al de komst van twee andere klimmers: Pelayo Sanchez en Carlos Canal. De 22-jarige Canal maakte de overstap van het procontinentale Euskaltel-Euskadi, voor wie hij de afgelopen twee seizoenen reed. Ook hij begon in 2020 ambitieus als wielrenner met een derde plaats in het bergklassement van de Ronde van Walloni¨¨e. Ondanks een elfde plaats op het afgelopen WK voor beloften en twee anonieme Vuelta's (2021 en 2022) stagneerde de ontwikkeling van de jonge Spanjaard.

In navolging van onder meer Davide Formolo verkast ook Rémi Cavagna in 2024 naar Movistar
Carlos Canal tijdens de Vuelta van 2022

Sanchez reed de voorbije drie seizoenen voor Burgos-BH en kreeg in 2021 meteen de Vuelta voor de kiezen. Pas dit seizoen kwam de 23-jarige youngster echt boven water met zijn eerste profzege in de Ronde van Asturië en een vierde plaats in het bergklassement van de Route d'Occitanie. Het seizoen beëindigde hij op een hoogtepunt met een zesde plaats in de elfde etappe en een derde in de voorlaatste rit van de ronde van zijn land. Romo, Canal en Sanchez ondertekenden bij het team van Enric Mas een contract voor de volgende twee seizoenen.

In navolging van onder meer Davide Formolo verkast ook Rémi Cavagna in 2024 naar Movistar
Pelayo Sanchez tijdens de afgelopen Vuelta

Europees kampioen op de baan naar Movistar

Tot slot trok de Spaanse WorldTour-formatie ook een niet-klimmer aan. Manlio Moro is een Italiaanse baanwielrenner, die in augustus met Italië zilver pakte op het WK baanwielrennen in de ploegenachtervolging. In februari werd hij ook Europees kampioen in dezelfde discipline. Moro zette zijn krabbel onder een contract tot 2026.

De vier renners worden alvast geen ploegmaat van ouderdomsdeken Imanol Erviti. De 38-jarige Spanjaard besloot na jarenlang in dienst om zijn koersfiets op te bergen. Voor 2024 heeft Movistar nog zes plekken te vullen.

In navolging van onder meer Davide Formolo verkast ook Rémi Cavagna in 2024 naar Movistar
Manlio Moro in actie op het Europees kampioenschap baanwielrennen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws