Intermarché-Circus-Wanty neemt twee sprinters mee naar Giro; ploeg mikt ook vol op ontsnappingen Wielrennen
Wielrennen

Intermarché-Circus-Wanty neemt twee sprinters mee naar Giro; ploeg mikt ook vol op ontsnappingen

Intermarché-Circus-Wanty neemt twee sprinters mee naar Giro; ploeg mikt ook vol op ontsnappingen

Intermarché-Circus-Wanty heeft als tweede Belgische ploeg de selectie voor de Giro d'Italia rond. De formatie van Aike Visbeek neemt met Arne Marit, Laurenz Rex en Laurens Huys drie Belgen mee.

Niccolo Bonifazio en Marit zijn op papier de rappe mannen die Intermarché-Circus-Wanty uit kan spelen, terwijl jongens als Lorenzo Rota en Rein Taaramäe hun gang zullen kunnen gaan in de zwaardere etappes. Rota toonde recent nog zijn vorm in Eschborn-Frankfurt.

De man die vorig jaar voor succes zorgde namens de Waalse ploeg, Biniam Girmay, is er zoals bekend niet mee. Hij focust zich dit jaar op de Tour de France en is momenteel nog herstellende van een opgelopen hersenschudding.

Intermarché-Circus-Wanty wil zich in elke rit laten zien

'Deze Ronde van Italië zal een belangrijke stap in de ontwikkeling van onze drie jonge Belgische talenten zijn', zegt ploegleider Valerio Piva. 'Naast Taaramäe hebben we verschillende andere ervaren mannen aan hun zijde. Ik denk bijvoorbeeld aan Rota, die vorig jaar erg dicht bij ritwinst kwam of Bystrøm, die in de voorbije Ronde van Frankrijk de prijs van de strijdlust won. Ik geloof tevens in de kansen van Laurenz Rex in een ontsnapping. Met Bonifazio en Marit hebben we twee snelle renners in de rangen. In de bergen kijk ik uit naar de prestaties van Laurens Huys, SimonePetilli en Taaramäe.'

Intermarché-Circus-Wanty mikt vooral op de aanval. 'Onze renners zullen zich laten zien en dat vanaf het begin van de Giro. De derde rit zou al een eerste kans voor een vluchtersgroep kunnen zijn. Anderhalf jaar geleden heeft Rein Taaramäe getoond dat het op deze manier zelfs mogelijk is om een dubbelslag te slaan en de leiderstrui te veroveren', droomt Piva hardop van nieuw succes.

Selectie Intermarché-Circus-Wanty Giro d'Italia 2023

Niccolo Bonifazio
Arne Marit
Rein Taaramäe
Lorenzo Rota
Sven Erik Bystrom
Laurenz Rex
Laurens Huys

Simone Pettili

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws