Intermarché-Circus-Wanty ziet opnieuw drie sterkhouders wegvallen; geen Girmay en Van der Hoorn in Roubaix Wielrennen
Wielrennen

Intermarché-Circus-Wanty ziet opnieuw drie sterkhouders wegvallen; geen Girmay en Van der Hoorn in Roubaix

Intermarché-Circus-Wanty ziet opnieuw drie sterkhouders wegvallen; geen Girmay en Van der Hoorn in Roubaix

De Ronde van Vlaanderen was voor Intermarché-Circus-Wanty een nieuw hoofdstuk in van een voorjaar vol pech. De Belgische ploeg zag Taco van der Hoorn, Aimé De Gendt en kopman Biniam Girmay wegvallen na crashes, waardoor zij ook Parijs-Roubaix moeten missen.

Dinsdagavond deelde de ploeg een medische update mee. '48 uur na zijn valpartij in de Ronde van Vlaanderen heeft Biniam dinsdagnamiddag het ziekenhuis van Kortrijk kunnen verlaten. Net als bij Taco verloopt het herstel van zijn hersenschudding goed en werden in bijkomende onderzoeken geen breuken vastgesteld', legt dokter Ortwin Schäfer uit.

'Voor beiden is het de komende dagen aangewezen om rust in te bouwen om lange termijneffecten van een hersenschudding te vermijden. Ook het herstel van hun wonden vraagt even tijd', aldus de eindverantwoordelijke. 'In het geval van Van der Hoorn is dit een snede ter hoogte van de wenkbrauwboog en voor Biniam Girmay zijn dit schaafwonden en kneuzingen over het lichaam en in het gezicht. Beiden zullen de komende weken stapsgewijs de sportactiviteiten kunnen opbouwen.'

Aike Visbeek rekent op jonge renners na wegvallen sterkhouders

Vijf van de zeven beoogde renners voor Parijs-Roubaix zullen niet aanwezig zijn in de koers, daar Adrien Petit (breuk) en Hugo Page (klierkoorts) ook niet kunnen starten. 'In Parijs-Roubaix krijgen onze jonge talenten opnieuw een mooie kans om zich te tonen nadat vijf sterkhouders uit onze selectie door blessures en ziekte uitvielen, namelijk Biniam Girmay, Hugo Page, Taco van der Hoorn, Adrien Petit en Aimé De Gendt', zegt ploegleider Aike Visbeek.

'Met het oog op de toekomst is dit voor hen een ideale opportuniteit om aan de zijde van Baptiste Planckaert en Mike Teunissen ervaring op te doen. Ik voel dat ze klaar zijn voor deze uitdaging. Ik herinner me bijvoorbeeld de prestatie van Laurenz Rex anderhalf jaar geleden, waarmee hij ons overtuigde om hem in ons team te verwelkomen. Om een resultaat te behalen zullen we al onze tactische opties moeten uitbuiten en ongetwijfeld een offensieve houding aannemen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws