Intermarché-Wanty-Gobert voert veranderingen door in staf; Van der Schueren neemt na 50 (!) jaar afscheid Wielrennen
Wielrennen

Intermarché-Wanty-Gobert voert veranderingen door in staf; Van der Schueren neemt na 50 (!) jaar afscheid

Intermarché-Wanty-Gobert voert veranderingen door in staf; Van der Schueren neemt na 50 (!) jaar afscheid

2022 mag voor Intermarché-Wanty-Gobert met recht een boerenjaar genoemd worden. De Belgische formatie wist maar liefst 24 overwinningen te behalen, maar zit alsnog niet stil in de winter: Performance Manager Aike Visbeek en de zijnen hebben de staf voor volgend jaar rondgemaakt, communiceert het team. Hilaire Van Der Schueren neemt na vijftig jaar afscheid als ploegleider.

'Het feit dat Hilaire afscheid neemt staat centraal', laat Visbeek weten. 'Hij heeft ons laten weten dat hij graag nog één jaar door zou gaan, waarin hij zijn activiteiten als ploegleider kan combineren met andere taken binnen de organisatie. Hij zal het WorldTour-team nog leiden in een voornamelijk Vlaams programma, maar ook betrokken zijn bij ons onder 23-team. Met zijn fanatisme kan Hilaire zijn ervaring overbrengen op de jongere collega's', aldus Visbeek, wiens deur ook nog altijd open staat voor Tom Dumoulin. Ex-renner Kevin Van Melsen en Dmitri Claeys stromen direct in als ploegleider.

Van der Schueren voelt zich een vaderfiguur bij Intermarché-Wanty-Gobert

Van der Schueren zelf komt ook aan het woord. 'Mijn verhaal met Intermarché-Wanty-Gobert is in 2014 begonnen, dus ik voel mij een vaderfiguur in deze organisatie. Ik ben gemotiveerd om me nog één keer te committeren aan de job en daarna de rol van ploegleider vaarwel te zeggen na vijftig jaar, wat toch wel een symbolisch nummer is. Ik kijk er vooral naar uit om de ontwikkeling van Arne Marit en Rune Herregodts te volgen, twee jongens uit mijn regio. Mijn belangrijkste missie is het doorgeven van mijn ervaring aan de nieuwere ploegleiders.'

Lorenzo Lapage (sabbatical) en Christophe Prémont (Bingoal-Pauwels Sauces) krijgen ook een rol in de technische staf van Intermarché-Wanty-Gobert, dat zich ook op het rennersvlak gevoelig versterkte voor komend seizoen. Onder meer Mike Teunissen. Rui Costa en Lilian Calmejane komen deze winter bij het team, dat in totaal tien renners aantrok. Alexander Kristoff, Quinten Hermans, Jan Hirt en Andrea Pasqualon vertrokken dan weer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws