Jetse Bol maakt zich op voor vijfde Vuelta op rij, Burgos-BH ook met Navarro en Madrazo Wielrennen
Wielrennen

Jetse Bol maakt zich op voor vijfde Vuelta op rij, Burgos-BH ook met Navarro en Madrazo

Jetse Bol maakt zich op voor vijfde Vuelta op rij, Burgos-BH ook met Navarro en Madrazo

Burgos-BH treedt net als de afgelopen jaren aan met een ploeg vol aanvallers in de Vuelta a España. De Spaanse procontinentale ploeg kan al jaren rekenen op Jetse Bol, zo ook in deze editie. Dani Navarro is de grote naam, met een rijke historie in de WorldTour.

Bol rijdt sinds 1 augustus 2018 voor Burgos-BH en maakte voor die ploeg al drie keer de Vuelta a España mee. In 2017 debuteerde hij in de ronde namens Manzana Postobon. Bol, die ieder jaar indruk maakt met enkele geslaagde vluchtpogingen en zijn aanvallende koersstijl, is zodoende voor het vijfde jaar op rij van de partij in Spanje. We mogen het met recht zijn grote ronde noemen, aangezien hij verder alleen in 2014 (namens Belkin) de Giro reed.

Burgos-BH komt met een sterke ploeg naar Zuid-Europa. Navarro is zoals gezegd een bekende naam. De inmiddels 38-jarige Spanjaard kwam in zijn lange carrière uit voor Astana, Saxo Bank en Cofidis, alvorens hij via Katusha en Israel Start-Up Nation bij Burgos-BH belandde. Navarro won in 2014 een etappe in de Vuelta en in de Tour de France van 2013 werd hij knap negende. Wat kan hij nog op z'n oude dag?

Met Madrazo heeft Burgos-BH de winnaar van een etappe uit de Vuelta van 2019 in huis. De 33-jarige Spanjaard won toen uit de vroege vlucht, Bol werd toen tweede. Burgos komt verder met Diego Rubio, Óscar Cabedo, Ander Okamika, Carlos Canal en Pelayo Sánchez naar de Vuelta. Schrijf ze maar vast op voor de vroege vlucht...

Selectie Burgos-BH Vuelta a España 2021

Dani Navarro
Ángel Madrazo
Diego Rubio
Jetse Bol
Óscar Cabedo
Ander Okamika
Carlos Canal
Pelayo Sánchez

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws