Jumbo-Visma bevestigt naamsverandering naar Team Visma | Lease a Bike in 2024: 'Mensen inspireren om te fietsen' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma bevestigt naamsverandering naar Team Visma | Lease a Bike in 2024: 'Mensen inspireren om te fietsen'

Jumbo-Visma bevestigt naamsverandering naar Team Visma | Lease a Bike in 2024: 'Mensen inspireren om te fietsen'

Het huidige Jumbo-Visma gaat in 2024 verder als Visma – Lease a Bike. Na de misgelopen fusie tussen de geelzwarte brigade van CEO Richard Plugge en Soudal Quick-Step was het in spanning afwachten wat er zou gaan gebeuren in het licht van de sponsoring van de succesformatie. Met dit bericht lijkt de tijd van wachten dus voorbij.

Nadat een aantal weken geleden bekendgemaakt werd dat de ploegen van Plugge en Patrick Lefevere niet zouden samengaan, leek ook Amazon af te haken als potentiële sponsorkandidaat. Amazon zou verstek laten gaan, maar het moederbedrijf van Cervélo zou in de bres springen, wist het Algemeen Dagblad destijds te vertellen. Dat bedrijf is PON, een Nederlandse firma die wereldwijd actief is als fietsenfabrikant, maar ook als importeur van verschillende automerken (onder meer Audi, Volkswagen en Skoda).

Toekomst van huidige Jumbo-Visma lijkt verzekerd met komst van Lease a Bike

Cervélo is op haar beurt één van de vele fietsmerken die onder PON valt, evenals 'Lease a Bike' (Cannondale, Gazelle en Focus bijvoorbeeld ook). Lease a Bike richt zich op de voordelen van de zakelijke fietslease voor werkgevers en zou dus per 1 januari 2024 achter Visma in de tenaamstelling terechtkomen. Het was al een tijdje duidelijk dat Visma zich voor onbepaalde tijd als hoofdsponsor aan de Nederlandse wielerploeg zou gaan verbinden. Het was echter nog gissen naar de tweede sponsor.

Volgens het Nederlandse wielermedium lijkt de toekomst van de killer bees verzekerd. De vraag rijst echter wel of dat het budget van 2024 in de buurt kan komen van dat van 2023, toen Jumbo nog volop financierde. Insiders zouden naar verluidt spreken over een budget tussen de 25 en 30 miljoen euro voor 2024. Het is bovendien ook nog even afwachten of er zich nog een derde 'grote speler' gaat mengen met de debatten en - zo ja - of Visma en Lease a Bike een stap terug willen doen wanneer deze sponsor zich presenteert.

Update -  24 november ( 09.30 uur): Visma bevestigt samenwerking met Lease a Bike

Een dikke maand later staken de geruchten zo de kop op, dat Jumbo-Visma vrijdag de samenwerking bekendmaakte via de website van de ploeg. 'Met trots bevestig ik de nieuwe overeenkomsten met Visma en Lease a Bike, twee sterke internationale bedrijven waarmee we al geruime tijd een uitstekende relatie hebben', reageert algemeen directeur Richard Plugge. 'Die samenwerking heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld en daardoor kunnen we nu opnieuw een grote stap voorwaarts maken. Dankzij Visma en Lease a Bike beschikt het team over de middelen om zich verder te ontwikkelen en verbeteren. We hebben in het afgelopen jaar opnieuw bewezen dat we samen in staat zijn om te groeien en successen te boeken. Dat is ook op de lange termijn ons gezamenlijke doel.'

'De missie van Lease a Bike is om mensen te inspireren om te gaan fietsen. Als sport, voor woon-werkverkeer en in het dagelijks leven”, zegt Ward Matser, managing director van Lease a Bike. 'En wat is een betere manier om deze boodschap te verspreiden dan via een inspirerende wielerploeg? We willen mensen aanmoedigen om gezonder en duurzamer te leven en zien Team Visma | Lease a Bike als een manier om hieraan bij te dragen. We zijn al succesvol in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk en we breiden uit naar andere landen in Europa en naar de VS. We geloven in innovatie, het ontwikkelen van talent en het elke dag een beetje beter doen. Deze visie delen we met het team.'

Tot slot bevestigt het team, dat zich op de mediadag op 21 december presenteert, ook de samenwerking met sponsors Cervélo, Škoda, Nimbl, Reserve Wheels, MAN en BBB Cycling.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws