Jumbo-Visma moest bijsturen in Milaan-Sanremo: 'Plan was om op de Cipressa koers al hard te maken' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma moest bijsturen in Milaan-Sanremo: 'Plan was om op de Cipressa koers al hard te maken'

Jumbo-Visma moest bijsturen in Milaan-Sanremo: 'Plan was om op de Cipressa koers al hard te maken'

Jumbo-Visma zal met de derde plek van Wout van Aert in Milaan-Sanremo zeker niet ontevreden zijn. Grischa Niermann, ploegleider bij de Nederlandse formatie, analyseerde na afloop.

'We kunnen zeker leven met deze prestatie', liet Niermann weten via de kanalen van de ploeg. 'Wout heeft laten zien prima in orde te zijn. We hadden het plan om op de Cipressa de koers al hard te maken, maar we moesten mede door een val van Jan Tratnik ons plan bijstellen. We besloten onze mannetjes niet op te roken nog voordat de Poggio begon.'

'De sterkste in koers heeft gewonnen. Zo simpel is het', concludeert Niermann. 'We gaan de komende weken in de klassiekers een sterke ploeg hebben met een uitstekende kopman. Dat is de conclusie die we kunnen trekken na deze koers.'

Van Aert vond het 'makkelijker dan verwacht' op Cipressa

Kopman Van Aert kwam direct na afloop al aan het woord. 'Het was makkelijker dan verwacht op de Cipressa. Er was meer tegenwind dan iedereen van tevoren dacht, dus we gingen met een grote groep naar de Poggio. We waren daar met een mooie groep, met sterke jongens. We hebben gekoerst om te winnen, maar dat deed Mathieu ook. Hij was heel sterk', stelde de Belg.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws