Kämna zakt na Lussari-tijdrit van achtste naar negende plaats in klassement: 'Tevreden met mijn prestaties' Wielrennen
Wielrennen

Kämna zakt na Lussari-tijdrit van achtste naar negende plaats in klassement: 'Tevreden met mijn prestaties'

Kämna zakt na Lussari-tijdrit van achtste naar negende plaats in klassement: 'Tevreden met mijn prestaties'

Lennard Kämna stond op de eerste rustdag op een zesde plaats in het algemeen klassement en trok goedgemutst de slotweek in. Na de door Primoz Roglic gewonnen klimtijdrit op Monte Lussari moest de Duitse klassementsrenner van BORA-hansgrohe uiteindelijk genoegen nemen met een negende stek in de strijd om het roze.

'Zoals verwacht was dit een bijzonder zware tijdrit', blikt Kämna, die ietwat tegenviel en veertiende werd, via de site van zijn werkgever terug op de bestijging van het onding. 'We hadden ons als ploeg goed voorbereid en ik wist dat ik een goede kans had om een mooi resultaat neer te zetten.'

'Maar uiteindelijk sluiten wij de Giro af met een toptiennotering in het algemeen klassement en twee ritzeges', aldus Gasparotto

'Ik heb uiteindelijk mijn uiterste best gedaan op de allesbeslissende dag. Ik kan niet anders dan concluderen dat ik tevreden ben met de prestatie die ik heb geleverd, zowel in de tijdrit als over de gehele ronde gezien', komt de hardrijder kort maar krachtig ter zake.

Enrico Gasparotto, die in zijn carrière als profwielrenner maar liefst twee keer de Amstel Gold Race op zijn naam wist te schrijven, is heden ten dage ploegleider bij de Duitse formatie. Ook de 41-jarige Zwitser is tevreden met het Giro-optreden van Kämna. 'Het was een brute tijdrit. Ik volgde Lennard op de motor. Dat was wel een unieke ervaring. Hij heeft zijn best gedaan en uiteindelijk is hij maar één plaatsje gezakt in het klassement. De afgelopen week was hij ziekjes. Dat zou zijn iets mindere rijden in de slotweek dus kunnen verklaren. Maar uiteindelijk sluiten wij de Giro af met een toptiennotering in het algemeen klassement en twee ritzeges', sluit Gasparotto optimistisch af, waarbij hij refereert aan de twee ritzeges van Nico Denz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws