Koersdirecteur Vuelta: 'Pogacar en Rodríguez starten niet, buitengewoon verrast door Vingegaard' Wielrennen
Wielrennen

Koersdirecteur Vuelta: 'Pogacar en Rodríguez starten niet, buitengewoon verrast door Vingegaard'

Koersdirecteur Vuelta: 'Pogacar en Rodríguez starten niet, buitengewoon verrast door Vingegaard'

Javier Guillén, directeur van de Vuelta, is zeer content met de komst van Tourwinnaar Jonas Vingegaard naar zijn ronde. De Deen van Jumbo-Visma maakte zondag bekend dat hij na de Ronde van Frankrijk ook de Ronde van Spanje zal rijden dit jaar.

'Toen ze het me vertelden, geloofde ik het niet', liet Guillén weten aan Carrusel Deportivo. 'We hadden niet verwacht dat Vingegaard de Vuelta zou rijden, aangezien niemand had bevestigd dat hij zou komen. Ik was dan ook buitengewoon verrast dat hij aankondigde dat hij komt, met de vermoeidheid die hij na de Tour in zijn benen heeft.'

Guillén: 'Pogacar en Rodríguez staan niet aan de start'

'Aan het begin van het jaar hebben ze me wel gezegd dat hij de Vuelta zou doen, maar ik geloofde het niet', stelt Guillén. 'Dat we nu zowel de winnaar van de Giro (Primoz Roglic, red.) als de Tour aan de start hebben, is een historisch feit. Hopelijk kunnen we nog wat andere sterren lokken, maar we moeten realistisch zijn. Door de zwaarte van de Tour staan bijvoorbeeld Tadej Pogacar en Carlos Rodríguez niet aan de start.'

'Als zij allebei ook nog zouden komen, hebben we wellicht het beste deelnemersveld ooit', droomt Guillén hardop. 'Maar met wat we nu hebben, mogen we niet meer vragen', corrigeert de koersdirecteur zichzelf direct.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws