Kooij sprint naar zesde plek: 'Wat gisteren perfect lukte, ging vandaag iets minder goed' Wielrennen
Wielrennen

Kooij sprint naar zesde plek: 'Wat gisteren perfect lukte, ging vandaag iets minder goed'

Kooij sprint naar zesde plek: 'Wat gisteren perfect lukte, ging vandaag iets minder goed'

Waar Olav Kooij woensdag nog naar de overwinning spurtte in de Circuit Cycliste Sarthe, moest de Nederlander van Jumbo-Visma donderdag genoegen nemen met een zesde plaats. De lead-out ging niet zoals gehoopt, waardoor Kooij te ver van achter zat om mee te doen voor de winst. Ploegleider Addy Engels deed na afloop zijn verhaal op de eigen ploegsite.

De Circuit Cycliste Sarthe duur tot en met vrijdag en kent met Mark Cavendish, Eli Viviani, Hugo Hofstetter en Mads Pedersen een aantal sprinters van het hoogste niveau. Het is de Deen Pedersen die donderdag, net als in de eerste etappe, de beste van allemaal was. In de laatste meters wist hij een late aanval van Kevin Vauqelin nog net goed te maken. De Fransman van Team Arkéa Samsic eindigde als tweede, voor Cavendish.

Kooij moest het een dag na zijn overwinning dit keer dus doen met een zesde plaats, wat volgens ploegleider Engels door een slechte positionering kwam. 'Er stond een harde wind, waardoor het een nerveuze dag was. Er is niks gebeurd, maar het is wel zo’n etappe waar iedereen klaar zit voor als er iets gebeurt. We hebben samen met enkele andere ploegen de koers onder controle gehouden. Wat gisteren perfect lukte qua lead-out van Mick en Rick, lukte vandaag iets minder goed. Daardoor zat Olav niet genoeg van voren om mee te sprinten voor de zege.'

Vrijdag is de vierde en laatste etappe en daarin mogen de sprinters zich weer opmaken voor een nerveuze dag, zo laat Engels weten. 'Ze voorspellen heel slecht weer. Dan kan het zoals vandaag zijn dat iedereen nerveus is en dat er niks gebeurt of het kan een veldslag worden dat het uit elkaar slaat en er overal renners zitten. Het zal afhankelijk zijn van hoe het peloton wil koersen en hoe de wind precies staat.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws