Kuss noemt huldiging Durango emotioneler dan Madrid: 'Nooit verwacht dat de mensen zó trots zijn' Wielrennen
Wielrennen

Kuss noemt huldiging Durango emotioneler dan Madrid: 'Nooit verwacht dat de mensen zó trots zijn'

Kuss noemt huldiging Durango emotioneler dan Madrid: 'Nooit verwacht dat de mensen zó trots zijn'

Iets meer dan één maand na zijn fenomenale eindoverwinning in de Vuelta a Espana is Sepp Kuss gehuldigd in zijn eigen Durango. In de staat Colorado stroomde de lokale bevolking massaal toe om de Amerikaanse wielerheld te groeten.

De coureur van Jumbo-Visma omschreef de huldiging als 'onwerkelijk' bij de lokale media, zoals The Durango Herald. 'Allereerst had ik nooit verwacht dat ik in deze positie zou komen. Het is niet zo dat een droom werkelijkheid is geworden, want ik had er simpelweg nooit van gedroomd om een grote ronde te winnen. Het was iets wat ik nooit had verwacht', vertelde de altijd vriendelijke man uit de Verenigde Staten.

'Gedurende de wedstrijd werd het echter steeds realistischer dat ik de Vuelta kon winnen', haalt hij aan. 'Maar van die gedachte heb ik mezelf altijd af proberen te sluiten, omdat er zoveel kan gebeuren', verklaart de man die namens Jumbo-Visma voor ploeggenoten Jonas Vingegaard en Primoz Roglic eindigde.

'Rolmodel' Kuss aangedaan door ontvangt in Durango: 'Dit zijn de mensen waar ik om geef'

Uiteindelijk lukte het dan toch, wat hem een mooie huldiging in Durango opleverde. 'Het was heel speciaal en ik hoop dat ik een goed rolmodel kan zijn voor de gemeenschap hier. Ik probeer er zoveel mogelijk onderdeel van te blijven, ook al leef ik aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Daar heb ik mijn leven, maar ik voel mij nog altijd onderdeel van de gemeenschap in Durango', zegt hij over de plaats waar ook mountainbiker Christophe Blevins en collega-prof Quinn Simmons vandaan komen.

'Ik had nooit verwacht dat de mensen in Durango zo trots op me zouden zijn', vertelde Kuss. 'Dat deed me echt wat. Dit was emotioneler voor mij dan het passeren van de finishlijn in Madrid. Ook daar waren heel veel mensen, maar dit zijn de mensen waar ik om geef.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws