Lampaert beaamt dat Lefevere een harde kan zijn: 'Hij is je baas en beslist over je contract' Wielrennen
Wielrennen

Lampaert beaamt dat Lefevere een harde kan zijn: 'Hij is je baas en beslist over je contract'

Lampaert beaamt dat Lefevere een harde kan zijn: 'Hij is je baas en beslist over je contract'

Als iemand het kan weten, is het Yves Lampaert. De Belg rijdt al sinds 2015 voor Quick Step en kent zijn ploegbaas Patrick Lefevere dus door en door. In gesprek met Sporza gaat de ervaren hardrijder wat dieper in op de werkwijze van Lefevere bij The Wolfpack.

Dat Lefevere geen blad voor de mond neemt, is geen geheim meer. Maar ook in de ploegbus en achter de schermen kan het soms donderen met de uitgesproken Belg. 'Het is zeker al gebeurd dat hij eens rechtuit heeft gezegd wat hij denkt. Maar dat is gelukkig al een tijdje geleden', zegt hij over eigen ervaringen met zijn baas.

'Soms heeft een renner dat wel eens nodig zodat hij niet in slaap valt', vervolgt Lampaert, die vindt dat Lefevere er terecht bovenop zit bij z'n ploeg. 'Hij is je baas en beslist over je contract. Tegelijkertijd bedoelt hij het ook goed. Patrick wil het maximale uit de carrière van zijn renners halen. Zijn wake-upcalls zijn soms nodig.'

Lampaert wil een klassieker winnen

Voor Lampaert is er zekerheid, hij verlengde zijn contract al bij Quick Step tot het einde van 2025. In die jaren hoopt hij de ploeg nog eens een grote overwinning te schenken. 'Ik was vorig jaar heel ontgoocheld over de klassiekers, al hadden we wel onze redenen waarom we als team niet goed waren in het voorjaar. Het zag ernaar uit dat ik iets kon rechtzetten in Parijs-Roubaix, maar dat is dan ook niet gelukt', zo doelt hij op een crash, veroorzaakt door een fan.

Dat moet beter in 2023. 'Ik ben erop gebrand om een goed voorjaar te rijden. Ik ben niet kieskeurig. Als ik al één kasseiklassieker win, zou dat fenomenaal zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws