Lampaert houdt Van Aert in de gaten: 'Zag in Omloop dat hij niet veel nodig heeft om te presteren' Wielrennen
Wielrennen

Lampaert houdt Van Aert in de gaten: 'Zag in Omloop dat hij niet veel nodig heeft om te presteren'

Lampaert houdt Van Aert in de gaten: 'Zag in Omloop dat hij niet veel nodig heeft om te presteren'

Yves Lampaert staat zondag als één van de kopmannen van Quick Step-Alpha Vinyl aan de start in Parijs-Roubaix. De Belg kende tot nu toe niet zijn beste voorjaar, maar hoopt zondag met de ploeg van voren mee te doen. Daarin willen ze niet zoals de meeste wedstrijden in dit voorjaar achter de feiten aanrijden, maar ook zelf de aanval kiezen.

De 31-jarige Lampaert lijkt naast Asgreen de andere vooruitgeschoven pion bij Quick Step, maar de vraag is in welke vorm de Belg verkeert. In Parijs-Nice viel hij ziek uit en was een goede voorbereiding op de Belgische klassiekers verdwenen. In de Circuit Cycliste Sarthe trainde hij zich afgelopen week in vorm om in Parijs-Roubaix weer mee te doen voor de overwinning. De Belg maakte vorig jaar indruk en was misschien wel de sterkste renner in koers. Lampaert werd echter getroffen door een aantal lekke banden, waardoor hij genoegen moest nemen met een vijfde plaats.

Destijds kende Parijs-Roubaix een regenachtige editie, maar daar hoeft het peloton dit keer geen rekening mee te houden. 'De weersverwachting is dat het droog wordt, dus het zal een snelle race worden en hopelijk hebben we dit keer geen pech. We zijn met zeven renners in goede vorm en kunnen allemaal een sterke race rijden. Hopelijk zijn we in de finale met zoveel mogelijk renners en kunnen we de race naar onze hand zetten. Het gaat in Parijs-Roubaix om de details en op elke plek kan het gebeuren. We gaan voor de aanvalsmodus', zo laat Lampaert in een online persmoment op donderdagmiddag weten.

Lampaert voelt zich weer honderd procent

Het grootste probleem van Quick Step in dit voorjaar was volgens Lampaert dat ze te vaak van de derde of vierde lijn koersten, waardoor ze sneller bij valpartijen betrokken waren. 'Zondag hopen we weer de eerste spot te hebben. Maar we kunnen niet vergeten dat we onze problemen hebben gehad en het duurt even voordat je daar van hersteld bent. Het is moeilijk om het op te nemen tegen jongens als je niet honderd procent bent. In Sarthe heb ik echter genoeg training opgedaan om zondag honderd procent te zijn.'

Ook heeft Lampaert het nog over de favorieten van zondag, waarbij hij Wout van Aert zeker tot de favorieten meerekent. 'We moeten Wout altijd in de gaten houden. Je zag in Omloop dat hij niet veel wedstrijden nodig heeft om goed te presteren. Mads Pedersen gaat ook heel erg hard en natuurlijk Mathieu van der Poel. De jongens van INEOS rijden ook erg sterk en Stuyven kan winnen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws