Lefevere bevestigt Netflix-serie over Tour de France: 'Wij zijn één van de ploegen die meewerken' Wielrennen
Wielrennen

Lefevere bevestigt Netflix-serie over Tour de France: 'Wij zijn één van de ploegen die meewerken'

Lefevere bevestigt Netflix-serie over Tour de France: 'Wij zijn één van de ploegen die meewerken'

Patrick Lefevere heeft in zijn column in Het Nieuwsblad aangegeven dat zijn ploeg Quick Step-Alpha Vinyl één van de ploegen is die meewerkt aan de Netflix-serie over de Tour de France. Daar berichtte The Telegraph donderdag al over.

Lefevere geeft aan dat bijvoorbeeld UAE-Team Emirates, van winnaar Tadej Pogacar, niet meedoet. 'En ik begrijp ook waarom. Financieel gaat het – toch zeker voor de ploegen – om peanuts. ASO passeert eerst langs de kassa en dan blijft er zoals gewoonlijk weinig over. Ik heb nu mondeling toegezegd, maar met matig enthousiasme en onder voorbehoud', aldus Lefevere.

Lefevere: 'Koers kan het zich niet permitteren om hier zomaar nee tegen te zeggen'

Volgens Lefevere wordt de documentaireserie, net zoals die van Formule 1's Drive to Survive, geproduceerd door Box to Box Films. 'De koers kan het zich niet permitteren om hier zomaar nee tegen te zeggen. Ook al betekent het dat mijn renners en personeel drie weken lang overal camera’s moeten dulden. Iedereen weet wat de Netflix-serie Drive to Survive heeft betekend voor de Formule 1. Veel mensen hebben de sport ontdekt of herontdekt.'

De teambaas hoopt dat de documentaire invloed gaat hebben op de populariteit van het wielrennen. 'In het ideale scenario tilt de aanstaande Netflix-reeks het hele wielerbestel naar een hoger niveau. En dan hoop ik dat de bijdrage naar de teams navenant stijgt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws