Lefevere onder de indruk van Evenepoel: 'Nog nooit iemand gekend die zich zo voorbereidt op een grote ronde' Wielrennen
Wielrennen

Lefevere onder de indruk van Evenepoel: 'Nog nooit iemand gekend die zich zo voorbereidt op een grote ronde'

Lefevere onder de indruk van Evenepoel: 'Nog nooit iemand gekend die zich zo voorbereidt op een grote ronde'

Het is bijna zover: de Giro d'Italia staat op het punt te beginnen! Zowat iedereen spreekt van het duel Remco Evenepoel tegen Primoz Roglic. En met Luik-Bastenaken-Luik in het achterhoofd heeft de Belg misschien een klein streepje voor. Manager van Soudal-Quick Step Patrick Lefevere zag alvast een hyperprofessionele Evenepoel in de voorbereiding.

'Remco heeft veel vertrouwen. Er is niemand in de wereld die hem zal kunnen verwijten dat hij er niet alles voor gedaan heeft. Door de jaren heen heb ik wel al met een paar coureurs samengewerkt, maar ik heb zelden iemand gekend die zich zo voorbereidt op een grote ronde als Remco. Alles heeft moeten wijken. Als het straks niet lukt, zal ik de laatste zijn om een steen te werpen', aldus Lefevere in een interview met HLN.

We zouden het bijna vergeten, maar Evenepoel stond al eens aan de start van de Giro. In 2021 stond de toen 21-jarige Belg zonder wedstrijdritme aan de start van de Giro, nadat hij een dik half jaar eerder zwaar viel in de Ronde van Lombardije. Evenepoel begon goed aan de eerste grote ronde in zijn carrière, maar kende in de gravelrit een moeilijke dag. Na een valpartij ging hij in rit achttien niet meer van start.

Lefevere: 'Ik moet nu al betalen, terwijl ik bij wijze van spreken het hoofdgerecht nog niet eens heb gekregen'

'Ik vind dat geen goede vergelijking. Misschien hebben we daar fouten gemaakt, al ben ik daar vandaag nog steeds niet helemaal van overtuigd', zo antwoordt Lefevere op de veelgehoorde kritiek dat het geen goed idee was Evenepoel meteen naar de Giro te sturen na een maandenlange revalidatie. 'Hij kende toen één slechte dag in de gravelrit. Toen heeft hij, zoals we in West-Vlaanderen zeggen, zijn oren laten hangen. Een paar dagen later kwam hij ten val en verweet iedereen hem dat hij niet met de fiets kan rijden. Als dat niet gebeurd was, was de Giro nog niet gedaan geweest.'

Tot slot heeft Lefevere het nog over het samenstellen van het team rond Evenpoel voor de komende jaren. Als we de West-Vlaming mogen geloven, willen er heel wat renners de komende jaren voor de Belg rijden. 'Je had het terras hier daarnet eens moeten zien: het was juist de wachtzaal bij de dokter. Als je met de ene makelaar klaar bent is de volgende al onderweg. We zijn nog maar begin mei, maar iedereen is zo nerveus. Ik moet nu al betalen, terwijl ik bij wijze van spreken het hoofdgerecht nog niet eens gekregen heb', zo vertelt Lefevere het in zijn typerende stijl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws