Lefevere ziet ploeg het afleggen tegen Van Aert: 'Schrok hoe scherp hij nu al staat' Wielrennen
Wielrennen

Lefevere ziet ploeg het afleggen tegen Van Aert: 'Schrok hoe scherp hij nu al staat'

Lefevere ziet ploeg het afleggen tegen Van Aert: 'Schrok hoe scherp hij nu al staat'

Quick Step-Alpha Vinyl beleefde een teleurstellende start van het Vlaamse wielerjaar. In de Omloop Het Nieuwsblad reed de ploeg constant achter de feiten aan, zag ook ploegbaas Patrick Lefevere. 'Ik heb nog maar eens vastgesteld dat we geen team hebben dat vanuit de verdediging kan koersen', luidt het oordeel.

De best geklasseerde renner van The Wolfpack in de Omloop was Florian Sénéchal. De Fransman finishte als negende, terwijl ploegbaas Lefevere overduidelijk op meer gehoopt had. Dat geeft de flamboyante Belg ook zelf nog aan in gesprek met Het Nieuwsblad. 'Ik weiger mijn ploeg af te breken, maar ik heb nog maar eens vastgesteld dat we geen team hebben dat vanuit de verdediging kan koersen', vindt hij.

'We zijn een ploeg die anticipeert. We móéten altijd anticiperen en we hebben dat vandaag (zaterdag, red.) niet gedaan', aldus Lefevere. Dat de ploeg met wat pech te maken had, zoals ziektes of lekke banden, maakt voor hem weinig uit. Hij wil het niet als excuses aanhalen: 'Je kent me. Ik won ook graag de Omloop Het Nieuwsblad. Chapeau, Jumbo-Visma en Wout van Aert. Ik schrok ervan hoe scherp hij nu al staat.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws