Leitao is al wereldkampioen op de baan, maar wint nu ook op de weg: 'Tegen grote mannen uit de WorldTour' Wielrennen
Wielrennen

Leitao is al wereldkampioen op de baan, maar wint nu ook op de weg: 'Tegen grote mannen uit de WorldTour'

Leitao is al wereldkampioen op de baan, maar wint nu ook op de weg: 'Tegen grote mannen uit de WorldTour'

Met een magistraal stukje teamwork pakte Caja Rural de zege in de tweede etappe van de CRO Race. Orluis Aular, een van de sprintrevelaties van de meest recente Vuelta a España, en Iuri Leitao vonden elkaar perfect in de finale. Toen Leitao aanzette, liet Aular het gat perfect vallen. Leitao bleek vervolgens over hele snelle benen te beschikken en won de rit.

In de slotkilometer zat de Portugees Leitao perfect gepositioneerd in de buurt van mannen als Alexander Kristoff. Aular zat wat verder. Hij schoof naar voren en precies op het moment dat hij bij Leitao kwam, zette de Portugees aan. Aular zette even aan om te volgen, maar liet al vrij snel een gat vallen. Alle sprinters achter hen waren verrast en konden niet meer terugkeren bij Leitao 'Maar het was al de hele dag het plan om voor mij te rijden', laat Leitao weten in het flashinterview.

De Portugees vertelt in extase meer over zijn koers. 'Dit is een mooie overwinning voor mij en de hele ploeg, omdat het tegen grote namen uit de WorldTour is. Ik ben mijn ploeg dan ook dankbaar voor hun vertrouwen en ik ben blij dat ik dat vertrouwen eindelijk heb kunnen waarmaken. . De ploeg heeft daarom ook de hele dag gewerkt om mij comfortabel vooraan te laten zitten. Op de beklimmingen voelde ik meteen dat ik me goed voelde en ook in de laatste kilometers was ik nog fris. Daarom besloot ik het van ver te proberen.'

Leitao won al EK en WK op de baan, maar toont zich nu op de weg

Op de weg heeft Iuri Leitao zich nog niet heel vaak in de kijker weten te rijden. Toch is de renner zeker geen onbekende. Op de baan heeft de 25-jarige renner zijn strepen al meer dan verdiend. Op het WK in Glasgow pakte hij de Wereldtitel op het omnium. Ook won hij op het EK in 2022 al de Europese titel in de scratch. Zijn wegprogramma wordt dus enigszins om zijn baanprogramma heen gebouwd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws