Lotto-talenten Vermeersch en Van Moer vangen seizoen aan: 'Koffiedik kijken' Wielrennen
Wielrennen

Lotto-talenten Vermeersch en Van Moer vangen seizoen aan: 'Koffiedik kijken'

Lotto-talenten Vermeersch en Van Moer vangen seizoen aan: 'Koffiedik kijken'

Lotto Soudal trekt dit jaar met een sterke kern naar de klassiekers. Vast onderdeel daarvan zijn Florian Vermeersch en Brent Van Moer, twee hardrijders die dit voorjaar hopen nog een stap te zetten. Beiden vangen hun seizoen aan in de Tour des Alpes Maritimes du Var.

Naast onder meer Arnaud De Lie, Caleb Ewan, Andreas Kron en Tim Wellens beginnen de twee Belgen in Frankrijk. 'De Tour du Var wordt voor mij koffiedik kijken', geeft Vermeersch aan. 'Het wordt afwachten hoe de benen reageren op het verblijf op hoogte. Als ik me de komende dagen nog niet super voel, is dit dan ook zeker nog geen reden tot paniek. Ik weet dat ik me goed heb voorbereid en dat ik de goede conditie te pakken heb richting de komende klassiekers.'

Ploeggenoot Van Moer trekt na een lange periode van inactiviteit met iets meer twijfels naar de wedstrijd. 'Na mijn heupbreuk van afgelopen zomer heb ik niet veel koersen meer gereden, dus wordt het wat afwachten hoe ik me voel wanneer de intensiteit opnieuw de hoogte ingaat', laat de hardrijder weten. 'Ik had een prima gevoel op training en ik kijk dan ook uit naar mijn deelname aan de Tour du Var. We staan met een sterke ploeg aan de start dus kan het wel eens een mooie driedaagse worden.'

In de eerste rit gaat Lotto Soudal naar alle waarschijnlijkheid voor Ewan, terwijl Wellens en Kron een klassement kunnen rijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws