Lotto Soudal

Lotto Soudal is al sinds jaar en dag een Belgische wielerploeg op het hoogste wielerniveau. Het team bokst in eigen land al jaren op tegen Deceuninck-Quick-Step, maar kende in die strijd al meerdere successen, met onder meer Tiesj Benoot, Tim Wellens en André Greipel. Sinds 2020 bouwt de ploeg op onder meer Caleb Ewan, Thomas De Gendt, Tim Wellens en Philippe Gilbert in de selectie.

Lotto Soudal

Lotto Soudal een grote meneer in het peloton

Lotto Soudal is een ploeg die er al lang bij hoort, vanaf 1985 welteverstaan. Lotto was al die jaren de hoofdsponsor, met daarnaast diverse co-sponsoren op het shirt. Denk aan Silence-Lotto, Omega Pharma-Lotto en Lotto-Belisol. Sinds 2015 is de Belgische formatie te herkennen aan de rood-witte outfit en Lotto Soudal op de borst. Maar niet alleen de historie is indrukwekkend, ook het palmares mag er zijn. Denk aan de groene truien van Robbie McEwen in de Tour de France, al die ritzeges van André Greipel, de podiumplaatsen van Cadel Evans in grote rondes en meer recent de mooie sprintzeges van Caleb Ewan.

Lotto Soudal heeft altijd meegedaan in de massasprints, maar is ook daarnaast ook in de klassiekers succesvol. Denk recent aan de zege van Tiesj Benoot in de Strade Bianche, de etappezeges van Tim Wellens in de Giro en de Vuelta en natuurlijk al die schitterende solo-overwinningen van Thomas De Gendt. In al die jaren was het DNA van Lotto Soudal doorgaans Belgisch gekleurd. Een buitenlander werd alleen aangetrokken als zich geen Belgisch alternatief aandiende. Het is niet voor niets dat Philippe Gilbert sinds zijn terugkeer in 2020 het gezicht van de ploeg werd. 

Selectie Lotto Soudal 2021

Filippo Conca (Ita)
Steff Cras (Bel)
Jasper De Buyst (Bel)
Thomas De Gendt (Bel)
John Degenkolb (Dui)
Caleb Ewan (Aus)
Frederik Frison (Bel)
Philippe Gilbert (Bel)
Kobe Goossens (Bel)
Sébastien Grignard (Bel)
Matthew Holmes (Gbr)
Roger Kluge (Dui)
Andreas Kron (Den)
Tomasz Marczynski (Pol)
Kamil Malecki (Pol)
Sylvain Moniquet (Bel)

Stefano Oldani (Ita)
Harry Sweeny (Aus)
Gerben Thijssen (Bel)
Tosh Van der Sande (Bel)
Maxim Van Gils (Bel)
Brent Van Moer (Bel)
Harm Vanhoucke (Bel)
Florian Vermeersch (Bel)
Viktor Verschaeve (Bel)
Xandres Vervloesem (Bel)

Tim Wellens (Bel)

Officiële ploegsite Lotto Soudal

Lotto Soudal nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties