Haig en Poels stomen op in Andalusië: 'Het was tricky, maar we zijn blij' Wielrennen
Wielrennen

Haig en Poels stomen op in Andalusië: 'Het was tricky, maar we zijn blij'

Haig en Poels stomen op in Andalusië: 'Het was tricky, maar we zijn blij'

Terwijl Mikel Landa na twee dagen Ruta del Sol op plek vijftig terug te vinden is, rukken vrienden Jack Haig en Wout Poels namens Bahrain Victorious op in het klassement. Vrijdag eindigden de twee op plek vier en elf, ondanks de nodige pech.

Poels probeerde in de slotklim naar Alcalá de Real de debatten te openen met een finale, maar de andere klassementsmannen wensten de Limburger niet te laten rijden. Zodoende zakte Poels wat weg, maar zijn positie werd vakkundig overgenomen door Haig. De Australiër eindigde als vierde in de daguitslag en staat op diezelfde plek in het algemeen klassement. Poels staat nu dertiende.

'Het ging relatief goed in deze rit', klonk het bij de nummer drie van de Vuelta. 'Op 25 kilometer van de meet was er een val, waarbij ik ook betrokken was. Met de hulp van mijn ploeggenoten wist ik terug te komen, maar ook de laatste tien kilometer waren tricky. Ik en Wout begonnen in een geweldige positie aan de finale, ik volgde zijn wiel tot ik op 200 meter van de finish in botsing kwam met een andere renner. Dat is koers, maar desondanks ben ik blij met onze prestatie', concludeerde Haig.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws