Maciejuk krijgt vier maanden (!) na dato nog dertig dagen schorsing aan de broek voor veroorzaken crash Wielrennen
Wielrennen

Maciejuk krijgt vier maanden (!) na dato nog dertig dagen schorsing aan de broek voor veroorzaken crash

Maciejuk krijgt vier maanden (!) na dato nog dertig dagen schorsing aan de broek voor veroorzaken crash

Filip Maciejuk is vier maanden na het veroorzaken van een massale crash in de Ronde van Vlaanderen alsnog bestraft door de UCI. De wielerbond laat in een persbericht weten dat de 23-jarige Pool van Bahrain Victorious voor dertig dagen wordt geschorst.

Maciejuk was in april onbedoeld hoofdrolspeler in deel één van de Ronde van Vlaanderen. Hij dacht via de berm nog wat plaatsen op te schuiven, maar reed door een kuil, schoot ongecontroleerd de weg op en veroorzaakte op die manier een massale valpartij in het peloton.

Maciejuk werd uit koers gehaald, maar kon wel gewoon verder koersen. De UCI had er uiteindelijk vier maanden bedenktijd voor nodig, maar de tuchtcommissie heeft hem een schorsing van dertig dagen opgelegd, die ingaat per 25 juli 2023.

'De UCI zet zich in om haar werk voort te zetten om wielrennen op de weg een veiligere sport voor renners te maken en herhaalt dat gevaarlijk gedrag geen plaats heeft in het moderne wielrennen', zo wordt nog meegegeven. 'Daarom herinnert de UCI eraan dat het ten strengste verboden is voor renners om trottoirs, rijstroken of fietspaden te gebruiken die geen deel uitmaken van het wedstrijdparcours en dat elke overtreding van de veiligheids- of zorgregels die een direct risico voor anderen veroorzaakt, moet worden onderworpen aan disciplinaire maatregelen.'

Video: Maciejuk kegelt halve peloton omver in Ronde van Vlaanderen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws