Madis Mihkels (20) legt Van Poppel er overtuigend op in derde etappe Deutschland Tour Wielrennen
Wielrennen

Madis Mihkels (20) legt Van Poppel er overtuigend op in derde etappe Deutschland Tour

Madis Mihkels (20) legt Van Poppel er overtuigend op in derde etappe Deutschland Tour

Madis Mihkels mocht in Essen de armen de lucht in steken. De Estse sprinter van Intermarché-Wanty-Gobert won de derde etappe van de Deutschland Tour overtuigend na een knappe sprint. Danny van Poppel greep met de tweede plek naast de zege.

Na twee zwaarbevochten ritten zocht de organisatie van de Deutschland Tour het voor rit drie wat meer in het westen van het land, met een etappe die zou eindigen in Essen. Alpecin-Deceuninck was, ondanks of juist door de opgave van Timo Kielich, één van de meest actieve teams in de openingsfase. Onder andere Michael Gogl roerde zich meermaals, met mannen als Gianluca Brambilla (Q36.5) en Florian Stork (DSM-firmenich) in zijn spoor.

Dit was de aanzet tot een attractieve openingfase, waarbij we ook de Nederlander Frank van den Broek meermaals in actie zagen. Hij wist uiteindelijk samen met Juri Hollmann (Movistar) en Matteo Vercher (TotalEnergies) weg te rijden van het peloton, maar daar viel het eigenlijk geen moment stil. Bergop werd de boel door onder meer Pavel Sivakov (INEOS Grenadiers) aan flarden gereden, waardoor Van den Broek en co op zeventig kilometer van de aankomst weer werden bijgehaald.

Gogl probeerde het vervolgens nogmaals, ditmaal met Fabien Grellier van TotalEnergies. De twee coureurs kregen hooguit een halve minuut van het peloton. Van de twee beschikte Gogl overduidelijk over de betere benen. Grellier kon het tempo van de Oostenrijker al snel niet volgen en zakte terug in het peloton, dat niet veel later ook Gogl wederom tot de orde riep.

Vervolgens was het op dertig kilometer Anthony Turgis (TotalEnergies) die ten aanval trok. Het peloton zag er weinig gevaar in en hield de Fransman binnen de tien en twintig seconden. Op tien kilometer liep het peloton Turgis vervolgens in. Even later sloegen twee renners tegen de grond, onder meer Pello Bilbao. De Bask van Bahrain Victorious stond snel weer op en leek er met weinig schade vanaf te komen.

Ondanks verschillende aanvallen in de laatste vijf kilometer, liep de etappe uit op een groepsspurt. De laatste kilometer liep aan gemiddeld 2,2 procent omhoog. Na een lange en slopende sprint was het uiteindelijk de talentvolle sprinter Mihkels die overtuigend aan het langste eind trok. Van Poppel moest zich net zoals in de recente BEMER Cyclassics troosten met een tweede plaats. Ilan Van Wilder behield de leiding in het algemeen klassement.

Uitslag etappe 3 Deutschland Tour 2023

Results powered by FirstCycling.com

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws