Manzin wint in Valencia eerste koers van 2021 op Europese bodem Wielrennen
Wielrennen

Manzin wint in Valencia eerste koers van 2021 op Europese bodem

Manzin wint in Valencia eerste koers van 2021 op Europese bodem

De Clàssica Comunitat Valenciana 1969 is toegevoegd aan het palmares van Lorenzo Manzin. De renner van Total Direct Energie was de sterkste in de massasprint. Het was de eerste internationale wedstrijd van dit wielerseizoen op Europese grond.

De koers werd gekleurd door Elie Gesbert en Filippo Zana, die samen een kopgroepje vormden. De twee konden echter niet uit handen van het peloton blijven. Ook een late uitval van Diego Rubio mocht niet baten, waardoor de wedstrijd 'gewoon' beslist werd door middel van een massasprint.

In de slotkilometer werd het tempo flink opgedreven door de sprintersploegen. Verschillende renners bleken sterk aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk trok Manzin aan het langste eind. In een krappe sprint klopte hij onder meer Juan José Lobato en Amaury Capiot.

Manzin volgt Petacchi op

De wedstrijd in het oosten van Spanje stond voor het eerst op het programma van de internationale wielerkalender sinds 2005, toen deze nog de Trofeo Luis Puig heette. Alessandro Petacchi was destijds de snelste. Andere bekende namen op de erelijst van deze koers zijn die van Erik Zabel en Óscar Freire.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws