Martínez stomverbaasd na eindzege in Algarve: 'Iedereen in de ploeg dacht dat Ganna zou winnen' Wielrennen
Wielrennen

Martínez stomverbaasd na eindzege in Algarve: 'Iedereen in de ploeg dacht dat Ganna zou winnen'

Martínez stomverbaasd na eindzege in Algarve: 'Iedereen in de ploeg dacht dat Ganna zou winnen'

Daniel Felipe Martínez zette in de slottijdrit de Ronde van de Algarve naar zijn hand. De Colombiaan noteerde de vierde eindtijd, die voldoende bleek om het klassement te winnen. Uiteindelijk hield Martínez slechts twee seconden op zijn ploeggenoot en erkend tijdrijder Filippo Ganna over.

Voorafgaand aan de tijdrit werd misschien Ganna wel eerder als eindwinnaar verwacht. Zeker omdat Martínez maar een handvol seconden voorsprong op zijn ploeggenoot had. In het flashinterview bevestigde de Colombiaan die gedachte. ‘Mijn gevoel werd elke dag wel beter. Toch is het een verrassing voor me. Zo’n tijdrit is normaalgesproken altijd voor Filippo. Maar vandaag… Ik ben zo verrast.’

Niet enkel Martínez zal verrast zijn bij INEOS Grenadiers. ‘Vanochtend dacht iedereen in het team nog dat Filippo de topfavoriet was om het klassement te winnen’, aldus Martínez, die voor de derde keer een eindklassement wint. Afgelopen jaar won hij de Ronde van het Baskenland, in 2020 het Critérium du Dauphiné.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws