Materiaalleverancier Shimano zou 'zich vereerd voelen' om mogelijke superploeg Soudal-Visma van materiaal te voorzien Wielrennen
Wielrennen

Materiaalleverancier Shimano zou 'zich vereerd voelen' om mogelijke superploeg Soudal-Visma van materiaal te voorzien

Materiaalleverancier Shimano zou 'zich vereerd voelen' om mogelijke superploeg Soudal-Visma van materiaal te voorzien

Niet alleen de renners zullen bij een mogelijke fusie tussen Jumbo-Visma en Soudal-Quick Step voor hun plaats moeten vechten. Beide WorldTour-ploegen werken namelijk samen met een andere fietsmateriaalleverancier, waardoor ofwel SRAM ofwel Shimano een grote klant zou verliezen. Het Japanse fietsbedrijf anticipeerde alvast op de nakende eenmaking tussen beide wielerploegen en gaf aan 'zich vereerd te voelen' als het de mogelijke superploeg van materiaal mocht voorzien.

'Momenteel weet ik nog van niets', vertelt een Shimano-woordvoerder aan de Amerikaanse wielerwebsite Cyclingnews. 'Het zou natuurlijk geweldig zijn om die renners op topniveau te zien koersen met Shimano-materiaal.' De communicatieverantwoordelijke geeft daarmee wel aan open te staan voor een terugkeer naar Jumbo-Visma. Het Amerikaanse fietsbedrijf SRAM was daarentegen niet bereid tot commentaar.

Het Nederlandse Jumbo-Visma wisselde aan het einde van vorig seizoen van leverancier. Het ruilde toen Shimano voor SRAM. Het Belgische Soudal-Quick Step werkt daarentegen al sinds 2016 met materiaal van Shimano. Aangezien er geen plaats is voor twee verschillende leveranciers, zal de gefuseerde ploeg dus moeten kiezen voor een van de twee bedrijven.

Verschillende scenario's mogelijk voor Shimano en SRAM

Het klassieke scenario zou zijn dat de fusie meer als een overname gezien wordt en dat Soudal-Quick Step door Jumbo-Visma opgeslokt wordt. Dat zou betekenen dat de ploeg van CEO Patrick Lefevere afziet van zijn huidige overeenkomsten en dat het team van Richard Plugge zijn sponsors behoudt. Anderzijds bestaat de kans ook dat het nieuwe superteam zich genoodzaakt voelt om bestaande overeenkomsten te schrappen en nieuwe deals te sluiten, waardoor andere leveranciers zich ook zouden kunnen aanbieden.

Shimano levert maar liefst aan veertien van de achttien WorldTour-teams, maar heeft maar met drie ploegen een directe sponsorovereenkomst lopen: Groupama-FDJ, Team DSM en uiteraard Soudal-Quick Step. SRAM biedt zijn materiaal aan drie WorldTour-formaties (Lidl-Trek, Movistar en Jumbo-Visma), AG2R Citroën Team rijdt met Campagnolo-materiaal.

Het gevecht tussen sponsoren is dus nog lang niet gedaan. Eerder gaf Soudal al aan naamsponsor te willen blijven, terwijl Jumbo-Visma al een akkoord sloot met Amazon.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws