Mauro Gianetti: 'Als we het geel kunnen pakken door Yates op te offeren, waarom niet?' Wielrennen
Wielrennen

Mauro Gianetti: 'Als we het geel kunnen pakken door Yates op te offeren, waarom niet?'

Mauro Gianetti: 'Als we het geel kunnen pakken door Yates op te offeren, waarom niet?'

UAE-Team Emirates kreeg dinsdag een bittere pil te verwerken met het tijdverlies van kopman Tadej Pogacar tegenover Jonas Vingegaard. Ploegbaas Mauro Gianetti blikte voor de rit van woensdag over de Col de la Loze vooruit op de resterende dagen.

'Het verschil is groot, dat weten we', vertelde hij aan TV2. 'We kennen Jonas onderhand wel, nadat hij het twee jaar op rij al heel goed doet in de Tour. Natuurlijk zijn wij hier nog om te winnen, maar we moeten realistisch zijn. We gaan het gevecht aan, maar hebben wel goede benen nodig.'

Yates opofferen voor kans op geel: 'Waarom niet?'

'We hebben coureurs op de tweede en derde plaats', doelt Gianetti naast Pogacar ook op Adam Yates, die op bijna negen minuten derde staat. 'Als er zich een kans voordoet waarbij we het geel kunnen pakken door Adam op te offeren, waarom niet? Maar er moet heel wat gebeuren voordat dat scenario relevant wordt', is de ploegbaas realistisch.

Yates zelf liet ook al weten dat hij er geen problemen mee zou hebben. 'We vechten nog steeds om het geel met Tadej. Als ik op het podium kom te staan, dan is dat zo. En anders niet', aldus de Brit na de tijdrit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws