Meintjes was kort bewusteloos na val: 'Kan grote ontgoocheling niet verbergen' Wielrennen
Wielrennen

Meintjes was kort bewusteloos na val: 'Kan grote ontgoocheling niet verbergen'

Meintjes was kort bewusteloos na val: 'Kan grote ontgoocheling niet verbergen'

Louis Meintjes kwam in de negentiende etappe van de Vuelta a España hard ten val en moest de ronde per direct verlaten. Na afloop van de etappe laat zijn ploeg Intermarché-Wanty-Gobert middels een persbericht weten dat de Zuid-Afrikaan zelfs even bewusteloos was, maar dat er geen breuken zijn vastgesteld.

Meintjes was zichtbaar in de ronde aan het groeien en eindigde in de bergetappes van woensdag en donderdag respectievelijk als negende en achtste. Het bracht hem zelfs binnen de top tien van het klassement, maar aan die ambities kwamen vrijdag resoluut een eind. Meintjes was op veertig kilometer van de streep betrokken bij een harde valpartij en lag vervelend op de grond. Achteraf zelfs even bewusteloos, zo wist dokter Simon Verdonck te melden. 'Bij de eerste onderzoeken in het ziekenhuis van Lugo werd geen enkele breuk vastgesteld. Louis zal deze nacht echter wel ter observatie in het ziekenhuis blijven, vanwege de blessures aan zijn gezicht en de korte periode van bewusteloosheid na de val.'

Sportdirecteur van de ploeg, Valerio Piva, was na afloop van de etappe teleurgesteld dat zijn ploeg na de successen ook de nodige pech te verduren krijgt. 'Ik kan mijn grote ontgoocheling niet verbergen. We hebben deze Vuelta veel succes gehad, maar na deze zware valpartij kunnen we niet meer zeggen dat onze porties geluk en ongeluk in evenwicht zijn. Rein Taaramäe en Odd Christian Eiking verloren hun rode leiderstrui na een val en vandaag om dezelfde reden onze kopman in het klassement. Ik weet niet hoe de valpartij ontstond, maar wel dat Louis meteen zijn bewustzijn verloor en niet in staat was om verder te fietsen.' Eiking staat nog wel altijd elfde in het klassement, al moet hij bijna vier minuten goedmaken wil hij David de la Cruz voorbij gaan en de top tien van het klassement bereiken.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws