Meyer prolongeert Australische titel op de weg met dank aan ploeggenoot Durbridge Wielrennen
Wielrennen

Meyer prolongeert Australische titel op de weg met dank aan ploeggenoot Durbridge

Meyer prolongeert Australische titel op de weg met dank aan ploeggenoot Durbridge

Cameron Meyer heeft zijn status als Australisch kampioen op de weg met een jaartje weten te verlengen. In Buninyong bleek hij uiteindelijk de snelste van een kopgroep. Ploeggenoot Luke Durbridge speelde een belangrijke rol bij de prolongatie van zijn titel. Bij de vrouwen won Sarah Roy na een indrukwekkende solo.

Meyer maakte deel uit van een kopgroep, maar werd op de laatste beklimming van Mount Buninyong gelost. Durbridge, ploeggenoot van Meyer bij Team BikeExchange, offerde zich vervolgens op. De tijdritspecialist wist de uiteindelijke winnaar op die manier terug vooraan te krijgen. In de sprint bleek Meyer te snel voor Kell O'Brien en Scott Bowden, die respectievelijk tweede en derde werden.

Na afloop gaf Meyer aan dat het geen gemakkelijke overwinning was. CyclingNews citeert: 'Iedere ronde dacht ik dat het niet meer zou lukken, ik dacht steeds dat ik in de problemen zat. Gelukkig kwam de beste ploeggenoot die je kunt hebben (Durbridge, red.) plots tevoorschijn. Hij trok gewoon door tot de finish en ik denk dat ik daardoor gewonnen heb. Ik heb die sprint al een paar keer eerder gereden, maar toen verloren. Ik denk dat er zich een mirakel heeft afgespeeld vandaag.'

Roy wint bij de vrouwen na solo

Roy flikte het kunstje uiteindelijk bij de vrouwen. Zij maakte deel uit van een vroege vlucht, maar wist vervolgens in haar eentje voorop te komen. De laatste dertig kilometer reed ze in haar eentje naar de finish, waarna ze de Australische kampioenstrui aan mocht trekken. 'Dit had ik niet verwacht', liet ze na de race weten. 'Dit was niet mijn plan, maar ik denk dat het daarom des te spannender was en ik daarom nóg emotioneler ben.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws