Milieuactivisten bekladden uit protest kantoren INEOS en British Cycling Wielrennen
Wielrennen

Milieuactivisten bekladden uit protest kantoren INEOS en British Cycling

Milieuactivisten bekladden uit protest kantoren INEOS en British Cycling

Milieuactivisten van de activistengroepering Extinction Rebellion hebben de afgelopen dagen protesten uitgevoerd bij de kantoren van British Cycling en INEOS. Daarbij beklommen ze de gebouwen en lieten ze via spandoeken en geschreven teksten op de gebouwen een statement achter.

Zondag vond het eerste protest plaats bij het hoofdkantoor van British Cycling, de nationale bond van het land. Volgens Cycling Weekly beklommen twee demonstranten van Extinction Rebellion het hoofdkantoor in Manchester, waarna ze een spandoek tevoorschijn haalden met de boodschap ‘Get Shell out of British Cycling’. Later werden de twee actievoerders vergezeld door meer demonstranten en een sambaband op de grond.

De reden voor het protest is een nieuwe samenwerking tussen British Cycling en oliemaatschappij Shell. Door deze deal, voor een termijn van acht jaar, is de oliegigant nu de officiële partner van British Cycling. In een persbericht liet de Britse bond eerder al weten deze deal te sluiten om zo door 'innovatie en expertise van wereldklasse meer mensen op de fiets te krijgen, inclusief manieren om fietsen toegankelijker te maken voor mensen met een handicap.'

Ook INEOS krijgt bezoek

Een dag later was het kantoor van chemiebedrijf INEOS aan de beurt. Het kantoor werd beklad met zwarte verf en er werd een spandoek bovengehaald met als opschrift ‘INEOS = Plastic = Death’. INEOS is hoofdsponsor van de Britse wielerformatie INEOS Grenadiers. Door de protesten bij beide bedrijven, hoopt Extinction Rebellion aandacht te krijgen voor de problemen die ontstaan omtrent het milieu.

De laatste jaren zijn er vaker demonstraties geweest bij kantoren van INEOS en Shell. Maar niet alleen buiten het peloton zijn zulke protesten waar te nemen. In de Tour de France van dit jaar werd de koers zelfs stilgelegd door demonstranten die de weg blokkeerden. En ook in de Vuelta was het raak: daar kon maar ternauwernood worden voorkomen dat een van de demonstranten de renners in de weg liep. Coureur Guillaume Martin liet zich eerder al horen over de klimaatproblematiek en de wielerwereld.

8 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws