Moreno Hofland moet op 30-jarige leeftijd punt zetten achter wielerloopbaan door fysieke problemen Wielrennen
Wielrennen

Moreno Hofland moet op 30-jarige leeftijd punt zetten achter wielerloopbaan door fysieke problemen

Moreno Hofland moet op 30-jarige leeftijd punt zetten achter wielerloopbaan door fysieke problemen

Zoek in 2022 niet meer naar Moreno Hofland in het wielerpeloton. De Nederlandse renner van EF Education-NIPPO kampt met aanhoudende maagproblemen en moet zodoende stoppen met professioneel koersen.

Hofland reed dit seizoen slechts drie koersen: Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne en de GP Wallonie. Driemaal haalde hij de eindstreep niet, waarna hij na die laatste koers besloot dat het inderdaad genoeg was geweest. 'Daarna had ik toch even de tijd nodig om ook tegen mezelf te zeggen dat het voorbij is. Uit onderzoeken is gebleken dat ik lijd aan maag-darm ischemie. Dat betekent dat mijn maag niet genoeg bloed krijgt tijdens het sporten', zegt hij tegen BN/De Stem.

De sprinter boekte in Parijs-Nice van 2014 zijn grootste overwinning, namens Belkin. Nadien koerste hij voor Lotto Soudal en dus EF, waar hij door het fysieke ongemak nu dus stopt moet koersen. 'Dan zit er op den duur niets anders op dan mijn pijn in het hart tot het besluit komen dat je topsportcarrière voorbij is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws