Nederland komt anderhalve seconde tekort voor medaille bij Mixed Team Relay, Frankrijk klopt Italië Wielrennen
Wielrennen

Nederland komt anderhalve seconde tekort voor medaille bij Mixed Team Relay, Frankrijk klopt Italië

Nederland komt anderhalve seconde tekort voor medaille bij Mixed Team Relay, Frankrijk klopt Italië

Frankrijk heeft met de Mixed Team Relay gewonnen bij het EK wielrennen in Nederland. Met een tegenvallende titelverdediger Zwitserland, dat grote motor Stefan Küng door een crash op woensdag miste, lag de weg naar het goud plots open voor anderen. De Franse dames maakten in deel twee uiteindelijk het verschil ten opzichte van de Italianen.

Bij de Mixed Team Relay waren het de mannen die aftrapten, alvorens drie vrouwen hetzelfde parcours van een kleine twintig kilometer rond Emmen ook afwerkten. De tijd van beide trio's werd opgeteld. Twee sterke formaties waren dus nodig om voor goud mee te doen en de Italianen maakten bij de heren het verschil. Edoardo Affini, Mattia Cattaneo en Matteo Sobrero vingen het gemis van Ganna op met een razendsnelle tussentijd. Ze reden de concurrenten op twintig seconden of meer.

De Italianen gingen zodoende aan de leiding toen de vrouwelijke trio's het overnamen. Frankrijk, Duitsland en Nederland zaten alle drie op gepaste afstand, maar er was natuurlijk nog niets verloren. Bij Italië kwamen Elena Cecchini, Vittoria Guazzini en Soraya Paladin in de baan. Bij Nederland werden Jos van Emden, Sjoerd Bax en Daan Hoole afgelost door Loes Adegeest, Riejanne Markus en Shirin van Anrooij.

Lees verder onder de video

Met de dames onderweg bleek al snel dat de Italianen niet zo hard gingen als de mannen. Frankrijk liep halverwege al stevig in, met Audrey Cordon-Ragot, Cédrine Kerbaol en Juliette Labous als sterke eenheid. Ze draaiden de achterstand van 21 seconden van Bruno Armirail, Rémi Cavagna en Benjamin Thomas uiteindelijk nog om in een voorsprong van vier tellen.

In de strijd om het brons kwam Nederland uiteindelijk anderhalve seconde te kort op Duitsland. Miguel Heidemann, Jannik Steimle, Max Walscheid, Lisa Klein, Franziska Koch en Mieke Kröger mochten zo mee het podium op. Nederland moest zich tevreden stellen met plek vier. Titelverdediger Zwitserland kwam door het ontbreken van Küng niet in de buurt van de medailles.

Uitslag EK wielrennen - Mixed Team Relay 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws