Nederlands getint Team DSM stapt na zes seizoenen weer over naar Nederlandse licentie Wielrennen
Wielrennen

Nederlands getint Team DSM stapt na zes seizoenen weer over naar Nederlandse licentie

Nederlands getint Team DSM stapt na zes seizoenen weer over naar Nederlandse licentie

Team DSM zal in 2022 weer een Nederlandse wielerploeg worden genoemd. De formatie van Iwan Spekenbrink reed sinds 2015 onder de Duitse vlag, maar het bevestigt aan Wielerflits dat men voor komend seizoen terugkeert naar de Nederlandse nationaliteit.

Team DSM heeft al veel naamswijzigingen ondergaan, het werd in z'n beginjaren bekend onder de naam Skil-Shimano, met een Nederlandse licentie. Vanaf 2012 werd het Argos-Shimano en in 2014 stapte Giant in als hoofdsponsor, waarmee het officieel Team Giant-Shimano ging heten. Toen in 2015 Alpecin als sponsor instapte, werd de overstap gemaakt naar de Duitse wielerbond. De focus kwam ook meer en meer te liggen op jong Duits talent.

Ook toen Giant en Alpecin na 2016 stopten als hoofdsponsoren en Team Sunweb het stokje overnam, bleef de licentie Duits. DSM zag het in 2021 als beginnend sponsor uit Nederland een jaartje aan en ziet de Nederlandse vlag nu terugkeren. Daarmee is Team DSM nu de tweede Nederlandse wielerploeg in de WorldTour, naast Jumbo-Visma. 'Wij zijn als ploeg niets veranderd, maar er staat een ceremonieel vlaggetje voor', zo zegt het er zelf over.

Opleidingsploeg Team DSM blijft Duits 

Team DSM blijft ondanks de verwisseling van nationaliteit nog flink Duits getint. Op dit moment staan er acht Duitsers op de lijst voor 2022 in de WorldTourploeg. Nederland zal met zes renners vertegenwoordigd zijn. Dat komt mede door de aanwas van Duits talent vanuit de opleidingsploeg Development Team DSM. Die ploeg blijft komend seizoen ook rijden onder de Duitse vlag. De vrouwenformatie wordt wel Nederlands.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws