Nieuwe slag voor Col du Vam in Drenthe: EK wielrennen 2023 vindt plaats op de heuvel Wielrennen
Wielrennen

Nieuwe slag voor Col du Vam in Drenthe: EK wielrennen 2023 vindt plaats op de heuvel

Nieuwe slag voor Col du Vam in Drenthe: EK wielrennen 2023 vindt plaats op de heuvel

Mooi nieuws voor Wijster, Drenthe en Nederland: het EK wielrennen 2023 zal namelijk plaats vinden op en rondom de Col du Vam, de inmiddels bekende fietsberg in Noord-Nederland.

Alle wegwedstrijden zullen op de heuvel, waar binnenkort ook het NK weer verreden wordt, finishen. De locatie van de tijdritten is nog niet bekend, maar het EK zal van 20 tot en mt 2024 september 2023 gehouden worden. Dit jaar wordt het EK in het Duitse München gehouden, van 14 tot en met 21 augustus. Dit is tegelijk met de Vuelta-start in Utrecht.

UEC-baas Della Casa was blij met de toekenning, zo vertelt ze tegen CyclingOnline. 'We hadden direct een klik met de provincie en organisator Courage Events. Drenthe laat zien hoe je van afval - en daar hebben we allemaal mee te maken - iets moois kunt maken om te recreeren en te sporten. We zijn blij terug te zijn in het land dat al enkele jaren bovenaan de landenranking staat.'

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws