IDL Kijktip | Nieuwe wielerparel op Netflix; schoon- en wreedheid Tour de France in beeld Wielrennen
Wielrennen

IDL Kijktip | Nieuwe wielerparel op Netflix; schoon- en wreedheid Tour de France in beeld

IDL Kijktip | Nieuwe wielerparel op Netflix; schoon- en wreedheid Tour de France in beeld

Na de Icarus-documentaire en de Movistar-serie El Dia Menos Pensado is de Amerikaanse streamingsdienst Netflix met nieuwe wielercontent gekomen. Alhoewel, het betreft een documentaire van vijftien jaar terug, maar hij is zeker het kijken waard!

De IDL Kijktip van deze week staat in het teken van de CSC-documentaire Overcoming, waarin het reilen en zeilen van de ploeg van Bjarne Riis rondom de Tour van 2004 centraal staat. Illustere wielernamen als Riis zelf, Ivan Basso, Michele Bartoli en Jens Voigt komen uitgebreid aan bod in de documentaire.

De redacteur van dienst verbaasde zichzelf over het ontbijt van het team in 2004, waarin de Nutella rijkelijk vloeide tijdens de Ronde van Frankrijk. Daarnaast komen minder mooie momenten als valpartijen en de hardheid van de Tour aan bod. Kopman Basso krijgt tijdens de Tour te horen dat zijn moeder kanker heeft, wordt gesteund door grote rivaal Armstrong en uiteindelijk staan ze samen op het podium in Parijs. Goede tip, deze docu!

Bekijk hier de docu Overcoming op Netflix.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws