NK wielrennen 2023: na tien jaar weer naar Limburg, parcours met 'meerdere beklimmingen' Wielrennen
Wielrennen

NK wielrennen 2023: na tien jaar weer naar Limburg, parcours met 'meerdere beklimmingen'

NK wielrennen 2023: na tien jaar weer naar Limburg, parcours met 'meerdere beklimmingen'

Het NK wielrennen 2023 zal verreden worden in Sittard-Geleen. Dat heeft de KNWU donderdag naar buiten gebracht in een persbericht. Het NK zal van 23 tot 25 juni 2023 op de rol staan.

'In het parcours zijn diverse beklimmingen opgenomen, waarover later de specifieke details worden gedeeld', klinkt het. Het is voor het eerst in tien jaar dat het NK terugkeert in Limburg, in 2013 was Kerkrade gastheer. Daarna zijn de kampioenschappen verreden in Overijssel, Drenthe, Gelderland, Zuid-Holland en Noord-Brabant.

Wethouder Andries Houtakkers (Sport) is blij met de komst van het NK. 'Blij voor onze stad en de wielersport. Een evenement van deze aard en omvang past heel goed bij het sportieve karakter van Sittard-Geleen, waar we de actieve wielersporter dankzij het Tom Dumoulin Bikepark in Sittard en Wielerbaan Glanerbrook al veel te bieden hebben. Maar ook de recreatieve fietser en wielerliefhebber kent de regio als een gebied waar het goed toeven is. We hopen er in het laatste weekeinde van juni een wielerfeest van te maken voor deelnemers, supporters, tv-kijkers en niet te vergeten onze inwoners.'

Afgelopen jaar werd Pascal Eenkhoorn op de VAM-berg Nederlands kampioen, terwijl Riejanne Markus de strijd bij de vrouwen wist te winnen.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws