Onder de Radar | Welke renners gaven een voorzet voor goede prestaties in Vuelta of najaar? Wielrennen
Wielrennen

Onder de Radar | Welke renners gaven een voorzet voor goede prestaties in Vuelta of najaar?

Onder de Radar | Welke renners gaven een voorzet voor goede prestaties in Vuelta of najaar?

In de maand juli ging het leeuwendeel van de aandacht van de wielerliefhebber natuurlijk naar de Vuelta, maar in de schaduw van de Ronde van Frankrijk gebeurde er nog een hoop interessants met het oog op het najaar: In de Leiderstrui licht drie van die mannen die Onder de Radar reden uit.

Odd Christian Eiking (26 jaar, Noorwegen)

We beginnen met een Noor die eigenlijk al het hele jaar constant rondrijdt. Odd Christian Eiking toonde zich in de Tour de Wallonie misschien niet direct met klinkende resultaten, zijn prestaties onderweg beloven echter veel voor het najaar. De puncher van Intermarché-Wanty-Gobert was heuvelop één van de sterkste van de race, maar wist dit niet direct om te zetten in zilverwerk.

Het beloofde in ieder geval voor Clasica San Sebastian, waar Eiking dan ook zeer goed presteerde. Hij finishte in de groep Alaphilippe/Mollema op een zevende plaats, zeer knap, helemaal aangezien hij wat gevangen zat door de aanwezigheid van ploegmaat Lorenzo Rota in de kopgroep.

Eiking lijkt ons een ideale man voor de Vuelta, daar hij bekendstaat als iemand die zeer goed overweg kan op steile stroken. Het zou ons niet verbazen als hij dat de komende week alweer laat zien in zijn thuiskoers Tour of Norway, waar hij ongetwijfeld zijn goede vorm wil etaleren.

Onder de Radar | Welke renners gaven een voorzet voor goede prestaties in Vuelta of najaar?

Amaury Capiot (België, 28 jaar)

Naast de Ronde van Spanje en de Italiaanse eendagswedstrijden is het in het najaar ook steevast uitkijken naar de Belgische semiklassiekers, die elkaar in rap tempo opvolgen. In de maand juli hebben wij alvast een leuke kandidaat voor vele ereplaatsen gespot: Amaury Capiot van Arkéa-Samsic.

De Belg reed zes wedstrijden in juli, waarin hij in elke race in de top tien eindigde. Zowel in de spurt- als heuvelritten van de Tour de Wallonie zat hij erbij, terwijl hij ook in de zware Vuelta a Castilla y Leon een negende plek wist te bemachtigen. Capiot is bezig aan zijn eerste jaar bij Arkéa, terwijl hij er nog twee voor de boeg heeft bij die formatie. Hoe mooi zou het zijn als hij dat dit najaar kan bekronen met zijn eerste profzege?

Onder de Radar | Welke renners gaven een voorzet voor goede prestaties in Vuelta of najaar?

Giovanni Aleotti (Italië, 22 jaar)

Door de aftakeling van Vincenzo Nibali is men in Italië naarstig op zoek naar nieuwe hoop voor de grote rondes. Op basis van zijn prestaties in juli staat de volgende topklimmer echter in de coulissen: Giovanni Aleotti van BORA-hansgrohe is een supertalent, zo bewees hij eens te meer.

Terwijl de Tour de France volop bezig was, schitterde Aleotti in Roemenië. Zowel in de koninginnenrit als het eindklassement van de Sibiu Tour liep Aleotti zijn voorganger qua talent, Fabio Aru, af. Vervolgens zette hij koers richting zijn thuisland, waar de Settimana Ciclista Italiana op het programma stond.

Hier eindigde Aleotti als derde achter Diego Ulissi en Sep Vanmarcke, terwijl het niet eens een parcours op zijn maat was. Vervolgens stond Aleotti aan de start van Clasica San Sebastian, waar hij op het oog een zware blessure opliep aan zijn enkel bij een val. Niets van dat, want daags daarna eindigde de Italiaan als tweede achter landgenoot Giacomo Nizzolo in het Circuito de Getxo.

Onder de Radar | Welke renners gaven een voorzet voor goede prestaties in Vuelta of najaar?

Door: Tom van der Salm - t.vandersalm@indeleiderstrui.nl

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws