Opleidingsploeg Quick Step trekt Nederlands klimtalent Pepijn Reinderink weg bij Team DSM Wielrennen
Wielrennen

Opleidingsploeg Quick Step trekt Nederlands klimtalent Pepijn Reinderink weg bij Team DSM

Opleidingsploeg Quick Step trekt Nederlands klimtalent Pepijn Reinderink weg bij Team DSM

Soudal-Quick Step Development Team heeft zich voor volgend seizoen versterkt met de Nederlander Pepijn Reinderink, meldt het in een persbericht. Reinderink is een 20-jarige klimmer uit Almelo, die dit seizoen al zijn profdebuut maakte voor Team DSM in de Tour of the Alps.

Het seizoen van 2022 is al ten einde voor hem gekomen door een aanrijding, waardoor Reinderink zijn laatste koers voor DSM al heeft gereden. 'Het voelt speciaal om de overstap te maken naar deze opleidingsploeg van Quick Step', klinkt het. 'De WorldTour-ploeg is één van de grootste teams ter wereld, en ik heb een voorkeur voor Belgische ploegen. In de jeugd heb ik ook al gereden voor Balen BC.'

Reinderink is momenteel herstellende van een gescheurde kniepees. 'Ik heb het afgelopen jaar bij Team DSM niet veel voor eigen rekening kunnen rijden, maar ik kijk er nog steeds op terug met een goed gevoel. Door die aanrijding ben ik nu herstellende, maar ik ben erop gebrand om volgend jaar sterker terug te komen.'

Broer Joris Reinderink blijft wel bij Team DSM

De Nederlander heeft het voetballen en wielrennen een tijdje gecombineerd. 'Dat werd op een gegeven moment wat moeilijker, waarna de liefde voor de fiets het won. Mijn vader heeft ook gefietst en daar keek ik altijd naar op. Daarbij fietst mijn broer Joris ook en het is speciaal om dat samen te mogen doen.' Zijn 18-jarige broer Joris fietst ook voor Team DSM Development Team, waar hij volgend seizoen wel blijft.

'Dat maakt de band specialer, omdat je hetzelfde doel hebt: wielrenner worden. Daarnaast heb ik ook andere hobby's, zoals muziek luisteren en vissen', vervolgt Pepijn, die op support kan rekenen bij teambaas Bart Roosens van de opleidingsploeg van Quick Step. 'We hebben hem aangetrokken omdat hij een sterke klimmer is met veel potentie. Ik kijk ernaar uit om dit verder te ontwikkelen', klinkt het bij zijn nieuwe ploeg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws