Osborne wint eerste editie WK eRacing, Denen maken podium compleet Wielrennen
Wielrennen

Osborne wint eerste editie WK eRacing, Denen maken podium compleet

Osborne wint eerste editie WK eRacing, Denen maken podium compleet

Jason Osborne heeft woensdagmiddag het WK eRacing gewonnen. Hij kwam als eerste over de meet na een vijftig kilometer lange koers, die pas in de slotfase beslist werd. De Duitser is de eerste renner die zich wereldkampioen eRacing mag noemen.

De koers, die dit jaar voor het eerst verreden werd, werd verreden in de virtuele wereld van Watopia, op het platform Zwift. De finish van de wedstrijd lag gepland op de top van een heuvel. Deze was bijna een kilometer lang aan een gemiddeld stijgingspercentage van negen procent. Renners van over de hele wereld streden mee om de eerste historische wereldtitel e-racing. Er stonden geen Nederlanders aan de start.

Campenaerts maakt de koers hard

Al vrij snel na de start brak de groep in drieën. Er reed een grote groep op kop, waarin vooral de Belgen goed vertegenwoordigd waren. In die groep zagen we verschillende grote namen terug, zoals Michael Valgren, Victor Campenaerts, Eli Iserbyt, Rigoberto Urán en Edvald Boasson Hagen. Jack Haig had de slag gemist en reed in de laatste groep. De verschillen tussen de drie groepen bleven beperkt.

Het was Campenaerts die regelmatig eens flink aan de boom schudde. Toch wist hij er niet in te slagen om bij de groep weg te rijden. Op dertien kilometer van de meet probeerde Matteo Dal-Cin zich los te maken van de groep, maar hij werd al snel terug opgeslokt. Het zag ernaar uit dat de koers beslist zou gaan worden in de slotkilometers.

In de slotfase van de wedstrijd was het Jordan Cheyne die serieus wegsprong uit de groep. Hij kreeg de Belg Harm Vanhoucke met zich mee, maar ook deze vluchtpoging mislukte. In de laatste meters voor de meet besloot de Duitser Osborne het te proberen, en met succes. Hij wist de achtervolgende renners met een ruime marge voor te blijven en kroonde zich tot wereldkampioen.

Uitslag WK e-Racing 2020 mannen

1. Jason Osborne
2. Anders Foldager + 0.01
3. Nicklas Pedersen + 0.02
4. Ollie Jones + 0.02
5. Benjamin Hill + 0.02
6. Lionel Vujasin + 0.02
7. Matteo Dal-Cin + 0.02
8. Freddy Ovett + 0.03
9. Ryan Larson + 0.03
10. Jonas Hvideberg + 0.03

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws