Peloton lijdt in koude, natte, lange Tirreno-rit, klassementsleider Ayuso 'voelde handen niet meer' Wielrennen
Wielrennen

Peloton lijdt in koude, natte, lange Tirreno-rit, klassementsleider Ayuso 'voelde handen niet meer'

Peloton lijdt in koude, natte, lange Tirreno-rit, klassementsleider Ayuso 'voelde handen niet meer'

Visma | Lease a Bike is de langste etappe van Tirreno-Adriatico relatief goed doorgekomen. De Nederlandse formatie moest door het wegvallen van Robert Gesink met één man minder van start. Wel waren de omstandigheden niet echt naar wens, merkten Visma-ploegleider Grischa Niermann en UAE-klassementsleider Juan Ayuso op.

Gesink kwam dinsdag op vijf kilometer van de streep in Follonica ten val. De man uit Varsseveld, tegenwoordig woonachtig in Andorra, kroop snel weer zijn fiets op en finishte de rit ook, maar kon uiteindelijk toch niet van start in de derde rit. Een pijnlijke rug en enkele gekneusde ribben weerhielden de ervaren pion ervan om nog op de fiets te stappen in de Italiaanse koers.

'Met het uitvallen van Robert begonnen we met gemengde gevoelens aan deze rit', aldus ploegleider Grischa Niermann in het wedstrijdrapport van Visma | Lease a Bike. 'Het was een lange dag. Onderweg begon het te regenen. Naar mijn idee is het daar nooit meer mee opgehouden. De lage temperaturen maakten het niet heel aangenaam. Onderweg is er weinig gebeurd, maar iedereen is gelukkig veilig aan de finish gekomen. Dat is het allerbelangrijkste', stelt de Duitser.

Ayuso had het ook koud: 'Voelde mijn handen niet meer'

Ayuso, leider in de algemene rangschikking, had het ook koud. 'En ik was zeker niet de enige. Toen het nog honderd kilometer was, kreeg iedereen het fris. Het regende niet eens zo heel veel, maar de weg was nat en al het water spatte op in het peloton. Dat was lastig, want op sommige momenten voelde ik zelfs mijn handen niet meer. Het is onderdeel van de sport, maar het kan zeker invloed hebben op de komende dagen.'

'Ik probeer hier eerst van te herstellen', stelt de Spanjaard. 'Het was misschien geen moeilijke rit, maar het lichaam is erg moe na zo'n lange, koude etappe. Hopelijk is het morgen wat beter en kunnen we na wat herstel vrijdag en zaterdag voor de zege koersen. Ik probeerde me hier al te mengen in het spurtje, maar moest remmen voor een valpartij. Ik voel me dus nog altijd prima.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws