Ploegleider Reef zag ongeluk Tratnik gebeuren: 'Was blokje aan het doen en werd van zijn fiets gereden' Wielrennen
Wielrennen

Ploegleider Reef zag ongeluk Tratnik gebeuren: 'Was blokje aan het doen en werd van zijn fiets gereden'

Ploegleider Reef zag ongeluk Tratnik gebeuren: 'Was blokje aan het doen en werd van zijn fiets gereden'

Na Wilco Kelderman, Tobias Foss, Robert Gesink en Jos van Emden moet nu ook Jan Tratnik namens Jumbo-Visma de Giro d'Italia aan zich voorbij laten gaan. De Sloveen kwam op training ten val en blesseerde zich aan de knie. Ploegleider bij Jumbo-Visma Marc Reef vertelt hoe het ongeluk van Tratnik nu precies gebeurde.

'Jan was nog een blokje aan het doen op de tijdritfiets op een brede, rechte weg om zich voor te bereiden op de tijdrit van zaterdag. Daar is hij van de fiets gereden. Een vrouwtje in een postbode-wagen stak de weg over en had hem over het hoofd gezien. Hij kon zich nog net afwenden, maar niet genoeg om de auto te ontwijken en zo is hij over de motorkap gegaan', aldus ploegleider Marc Reef.

'Hij heeft daarbij zijn knie geblesseerd. Uit de MRI-scan is gebleken dat het onmogelijk is om de Giro te starten. Dat is natuurlijk een nieuwe klap voor het team, na al die coronagevallen. Voor Jan zelf is het een heel grote klap. Hij heeft zeven weken op de Teide gezeten, het was al sinds de winter het grote doel om samen met Primoz Roglic voor de roze trui te gaan. Het is ontzettend zuur dat dat op het allerlaatste moment door zijn neus geboord wordt.'

Reef: 'Hebben er alle vertrouwen in dat we nog steeds voor hoogst haalbare kunnen gaan'

Na contact met de UCI kreeg Jumbo-Visma de toestemming om een vervanger op te roepen voor de onfortuinlijke Sloveen. De jonge Brit Thomas Gloag begint zaterdag aan zijn eerste grote ronde. 'Hij stond al klaar, want hij wist sinds de val van Jan dat het telefoontje zou kunnen komen dat hij alsnog werd opgeroepen. De fietsen moeten nu van Nederland komen, de vluchten zijn al geboekt. Er worden allemaal zaken in gang gezet om het mogelijk te maken dat hij hier deze avond of zaterdagochtend is', zo vertelt Reef over de logistieke machine die nu op volle toeren draait.

Maar over de vorm van Gloag twijfelen ze binnen de Nederlandse ploeg niet. 'Hij heeft de hele voorbereiding meegedraaid, hij heeft de hoogtestage meegedraaid en hij is in de Ronde van Romandië elfde geworden in het eindklassement. We komen dus met een hele sterke vervanger. We mogen er ontzettend trots op zijn dat we met elke renner die uitvalt, een hele goede renner klaar hebben staan om hem te vervangen en we zo nog steeds met een heel sterke ploeg aan de start staan. En we hebben er alle vertrouwen in dat we nog steeds voor het hoogst haalbare kunnen gaan', zo sluit Reef af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws