Plugge trekt vergelijking tussen Pogacar en 'de Duitsers zoals we die in Nederland kennen met voetbal' Wielrennen
Wielrennen

Plugge trekt vergelijking tussen Pogacar en 'de Duitsers zoals we die in Nederland kennen met voetbal'

Plugge trekt vergelijking tussen Pogacar en 'de Duitsers zoals we die in Nederland kennen met voetbal'

Richard Plugge zag zijn Jumbo-Visma-kopman Jonas Vingegaard dinsdag een ongelofelijke stoot uithalen in de Tour de France-tijdrit, maar weigert te stellen dat de Ronde van Frankrijk al over is. En daarvoor gebruikt de ploegbaas een mooie metafoor.

Tegenover het Britse medium CyclingWeekly gaf Plugge te kennen dat 'Pogacar zo is als de Duitsers zoals we die in Nederland kennen met voetbal', refererend aan de goals in de laatste minuten die onze oosterburen in het verleden vaak hebben gemaakt. 'Je hebt ze pas verslagen als ze in de bus naar huis zitten. Wij vieren ons feestje pas als Vingegaard in onze bus in Parijs zit en Pogacar terug op weg is naar Slovenië. Pas dan zijn we zeker.'

'Tadej zal terugvechten en dat maakt hem één van de mooiste tegenstanders', aldus Plugge. 'Deze generatie coureurs blijft vechten, dus wij zullen ons ook moeten voorbereiden op zo'n gevecht.' Om te beginnen woensdag, als de koninginnenrit over de Col de la Loze op de rol staat. Pogacar liet na afloop van de tijdrit op dinsdag al weten dat hij er alles gaat doen om tijd goed te maken, terwijl ze bij Jumbo-Visma eerder al lieten weten dat ze all-in zouden gaan in de rit over de Alpenreuzen. Maar dat was nog vóór de tijdrit.

Plugge: 'Vingegaard ging tijdrit in met instelling dat hij tijd goed moest maken'

De ploegbaas van de Nederlandse formatie was niet verrast door de prestatie van zijn kopman. 'We hadden wel een goed resultaat verwacht, maar niet dat hij zoveel tijd zou pakken op Pogacar. Deze tijdritten kan hij namelijk ook goed, het is zijn specialiteit. Vingegaard was wel zeer gemotiveerd, hij ging de tijdrit in met de instelling van: ik sta achter, ik moet tijd goedmaken. Dat maakte hem heel sterk, hij pakte Pogacar zelfs bijna letterlijk terug', doelde Plugge op het feit dat de Deen gedurende zijn chrono de ploegleiderswagen van UAE-Team Emirates in het zicht kreeg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws