Plugge voorzichtig: 'Zware bergrit moet je niet willen rijden met een griepje en lichte koorts' Wielrennen
Wielrennen

Plugge voorzichtig: 'Zware bergrit moet je niet willen rijden met een griepje en lichte koorts'

Plugge voorzichtig: 'Zware bergrit moet je niet willen rijden met een griepje en lichte koorts'

De kans dat een fervent wielervolger en -liefhebber de vraag 'wat was het meest besproken onderwerp op de eerste Giro-rustdag?' verkeerd beantwoordt, is naar alle waarschijnlijkheid zo goed als nihil. De antwoorden van de verschillende wielerploegen op de vraag 'hoe ga je om met een door corona gevatte coureur?' zullen allicht wat meer uiteenlopen. Dat bleek al uit het feit dat Soudal Quick-Step Remco Evenepoel uit koers haalde nadat hij positief testte op het virus, maar bijvoorbeeld Intermarché-Circus-Wanty Sven Erik Bystrøm 'gewoon' liet doorrijden in de Giro d'Italia.

Jumbo-Visma-manager Richard Plugge denkt er ook het zijne van. 'Wij hebben als ploeg aan de Giro-organisatie een oproep gedaan om de toeschouwers zo ver mogelijk weg te houden van de renners', vertelt Plugge in gesprek met de NOS. 'Het mooie van wielrennen is dat we heel dicht bij elkaar kunnen komen. Maar dat is ook gelijk een nadeel wanneer er een zeer besmettelijk virus rondgaat.'

'Als wielrenners al één procent missen, gaat het eigenlijk niet', duidt Jumbo-Visma-man Plugge

'Voor ons team geldt ook: gezondheid van de renners staat bovenaan', gaat de 53-jarige Plugge verder. 'Een zware tijd- of bergrit moet je niet willen rijden met een griepje onder de leden en lichte koorts. Wielrenners moeten elke dag aan de bak en elke dag honderd procent leveren. Als ze al één procent missen, gaat het eigenlijk niet. Sterker nog: als ze ziek zijn, moeten ze gewoon niet starten.'

'We moeten op onze hoede blijven', duidt Plugge het verdict. 'Ik vind het wel logisch dat de UCI is afgestapt van het verplicht uit koers nemen van een renner die positief is getest op corona. De gezondheid van de renners staat bovenaan. Bovendien bekijken we sowieso hoe iemand zich voelt. Als iemand zich héél goed voelt, maar er komt wel een positieve test uit, moeten we dat gewoon verder onderzoeken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws