Pogacar en Yates op het podium namens UAE: 'Was een geweldige Tour voor de ploeg, maar winst was het doel' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar en Yates op het podium namens UAE: 'Was een geweldige Tour voor de ploeg, maar winst was het doel'

Pogacar en Yates op het podium namens UAE: 'Was een geweldige Tour voor de ploeg, maar winst was het doel'

Tadej Pogacar en Adam Yates klommen als tweede en derde van de Tour de France het podium op. De twee ploegmaten van UAE Team Emirates hebben berusting gevonden in het feit dat er 'simpelweg één renner beter was' en kijken nu al vooruit naar volgende grote rondes. Pogacar blijft in ieder geval strijdvaardig.

'Natuurlijk was het doel om te winnen', vertelt Pogacar aan diverse journalisten na de slotdag op de Champs-Élysees. 'Maar wanneer je alles bij elkaar optelt, was het een geweldige Tour de France voor de ploeg en voor mijzelf. Ik ben super blij om in Parijs aan te komen en op het podium te staan. Ik sta voor de laatste keer met de witte trui op het podium! Ik ben nog altijd dankbaar voor alles wat er deze Tour is gebeurd.'

De Tour de France werd beslist in de zeventiende etappe, op de Col de la Loze. Daar had Pogacar een dramatische dag en verloor hij minuten op Vingegaard. Hij relativeert die inzinking al snel. 'Ik wist dat ik ooit dit soort dagen zou hebben, misschien zelfs dit soort jaren zou hebben, of enkel dit soort momenten zou hebben. Het is niet de eerste en het waarschijnlijk ook niet de laatste keer dat ik zo op mijn limiet rijd. Ik leer hiervan en in de toekomst weet ik wat ik van dit soort dagen moet verwachten.'

Yates mag ook het podium op: 'Ik verbeter tot nu toe elk jaar'

Ook Adam Yates mocht het podium op. De Britse luxeknecht en, aan het einde van de Tour, schaduwkopman van UAE Team Emirates heeft voor het eerst podium gereden in een grote ronde. 'Ik was al een keer vierde in de Tour en de Vuelta, dus dit is echt een heel mooi moment', aldus de Brit. 'Ik verbeter tot nu toe elk jaar. Het is ook echt geweldig dat mijn tweelingbroer Simon vierde wordt. Samen derde en vierde worden in de grootste koers ter wereld is iets speciaals. Het is heel mooi om te delen en we zullen het binnenkort samen vieren met een goede fles wijn', zo citeert EsCiclismo hem.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws