Pogacar krijgt geen genoeg van kasseien: Tourwinnaar dokkert daags na De Ronde over Roubaix-stroken Wielrennen
Wielrennen

Pogacar krijgt geen genoeg van kasseien: Tourwinnaar dokkert daags na De Ronde over Roubaix-stroken

Pogacar krijgt geen genoeg van kasseien: Tourwinnaar dokkert daags na De Ronde over Roubaix-stroken

Je hebt liefhebbers, en je hebt échte liefhebbers: Tadej Pogacar is er één uit de tweede categorie. Eén dag na zijn fenomenale Ronde van Vlaanderen dokkert de Sloveen al door Noord-Frankrijk, om daar de kasseistroken uit de vijfde rit van de Tour de France van dit jaar te verkennen.

De deelname van Pogacar aan Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen hield ook al nauw verband met de kasseienrit in de Tour de France. Op 6 juli moeten de renners in de Ronde van Frankrijk maar liefst elf kasseistroken over, in een 155 kilometer lange rit tussen Lille en Wallers-Arenberg. Pogacar zal overigens niet te zien zijn in Parijs-Roubaix op 17 april, al hintte hij daar zondag op Twitter nog wel grappend naar.

Pogacar liet op de Vlaamse kasseien en heuvels al zien dat de kasseistroken in de Tour absoluut geen probleem voor hem hoeven te zijn. Hij maakte koers in De Ronde, maar moest na een mislukte sprint uiteindelijk genoegen nemen met plek vier. 'Dat was balen, maar zo is wielrennen. Ik denk dat ik van deze race houd en kom zeker ooit terug' liet hij na afloop weten. Op social media stelde Pogacar dat hij 'genoot van de atmosfeer en de hele race kippenvel had'.

Pogacar niet enige klassementsrenner op kasseien

De Sloveen, die gevolgd wordt door de VRT tijdens zijn verkenning van maandag, is overigens niet de enige klassementsrenner die bewust bezig is met de kasseienrit in de Tour. Eerder reden bijvoorbeeld Primoz Roglic en Jonas Vingegaard van Jumbo-Visma al de GP Denain, waar Pogacars landgenoot indruk maakte met een sterke aanval. Ook Daniel Felipe Martínez van INEOS Grenadiers deed mee in die wedstrijd, welke als het kleine broertje van Parijs-Roubaix wordt gezien.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws