📸 Pogacar mag na heisa en soap dan toch wél paarse broek aan van UCI: 'Ik rijd wel gewoon naakt' Wielrennen
Wielrennen

📸 Pogacar mag na heisa en soap dan toch wél paarse broek aan van UCI: 'Ik rijd wel gewoon naakt'

📸 Pogacar mag na heisa en soap dan toch wél paarse broek aan van UCI: 'Ik rijd wel gewoon naakt'

Tadej Pogacar is niet alleen op de fiets een entertainer. Ook daarbuiten - in dit geval op sociale media - is hij een animator c.q. komediant. De afgelopen dagen was er nogal wat te doen om de broeken waarin de rozetruidrager van de Giro d'Italia reed. Daar reageerde de Sloveen van UAE Team Emirates op geheel eigen wijze op...

De soap rondom de broek van Pogacar kreeg een vervolg. De roze trui is inmiddels een vast onderdeel van zijn outfit, de kleur van zijn broek is eigenlijk altijd nog een vraag. Op een zeker moment maakte de alleskunner de blits in een paarse broek, maar werd hem dit nadien verboden door de UCI, dat zelfs dreigde met diskwalificatie. Nadien zagen we de man uit Komenda in een zwarte broek, maar bijvoorbeeld ook in een roze.

UCI dreigt eerst met diskwalificatie, maar stemt dan ineens weer in

In de tijdrit van vrijdag 10 mei mag het fenomeen echter alsnog wél de paarse broek aandoen! De eerder door de organisatie beschikbaar gestelde paarse broek was een eerbetoon aan Grande Torino. Dit is de voetbalploeg die in 1949 om het leven kam bij de vliegramp op de Superga, de col nabij Turijn die eerder deze Giro werd aangedaan. En toch werd het dragen ervan uiteindelijk verboden door de UCI, die nu dus weer zijn teruggekomen op die beslissing.

Waarom? De UCI accepteerde kennelijk een nieuwe uitleg over het paars, dat geen ‘granata’ (granaatappel) meer wordt genoemd, maar ‘marrone’, wat weer kan worden vertaald als kastanjebruin. En Pogacar zelf, wat vond hij er eigenlijk allemaal van? Op een Instagrambericht van Eurosport reageerde hij al grappend: 'Ik rijd wel gewoon naakt die tijdrit.' Een vreemde situatie, maar het leverde uiteindelijk wel een mogelijkheid op voor Pogacar om geniaal uit de hoek te kunnen komen!

Altijd lachen met Pogacar: Sloveen reageert onder Instagram-bericht Eurosport

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws