Pogacar ondanks fors verlies tevreden met tijdrit: 'Goede training voor de Tour' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar ondanks fors verlies tevreden met tijdrit: 'Goede training voor de Tour'

Pogacar ondanks fors verlies tevreden met tijdrit: 'Goede training voor de Tour'

Tadej Pogacar maakte in de Ronde van Slovenië bergop indruk, maar donderdag bij het Sloveens kampioenschap tijdrijden kwam hij minder goed uit de verf. De Tourwinnaar van 2020 werd 'slechts' derde, achter winnaar Jan Tratnik en ploegmaat Jan Polanc.

Tratnik smeerde Pogacar in 21 vlakke kilometers 34 seconden aan. Na afloop was Pogacar desondanks niet echt in paniek. 'Vandaag was niet mijn beste dag. Ik vertrok te snel en heb daarom flink geleden in de slotronde. Het was een goede training voor de Tour, waar een soortgelijke tijdrit zal worden gereden in de vijfde etappe.' Pogacar kon naar eigen zeggen simpelweg niet de vermogens trappen die hij normaal gesproken haalt.

Winnaar Tratnik gaf na afloop ook nog eens doodleuk aan dat hij zich niet eens super voelde. 'Het was een loterij wat betreft het welzijn. Ik heb weleens betere tijdritten gereden. De eerste ronde voelde ik me geweldig, maar daarna begon ik te lijden. Toen ik zag dat de anderen het ook lastig hadden, heb ik me geconcentreerd op een goede race. Het bleek genoeg voor de overwinning, waar ik heel blij mee ben.'

Pogacar dit jaar altijd in top vijf in tijdritten 

De Sloveen liet dit seizoen echter al meermaals zien dat hij het tijdrijden nog niet verleerd is. In de drie tijdritten die hij verder reed dit jaar, eindigde hij altijd in de top vijf. In de UAE Tour was dat een vierde plek, 24 seconden achter winnaar Filippo Ganna. In de Tirreno-Adriatico werd hij ook vierde, achter Wout van Aert, Stefan Küng en Ganna. Zijn rijdrit in de Ronde van het Baskenland viel misschien wel het meeste tegen. Hij werd vijfde en gaf over krap veertien kilometer 28 seconden toe op Tourrivaal Primoz Roglic.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws