Pogacar wil zich niet met UAE-kopstukken voor Vuelta bemoeien: 'Neem voor een keer plaats op de bank' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar wil zich niet met UAE-kopstukken voor Vuelta bemoeien: 'Neem voor een keer plaats op de bank'

Pogacar wil zich niet met UAE-kopstukken voor Vuelta bemoeien: 'Neem voor een keer plaats op de bank'

De aankomende Vuelta a España staat niet op het programma van Tadej Pogacar, die de deur voor een mogelijke deelname in gesprek met Cyclingnews nog eens goed dichtgooide. De Sloveen blikte ook terug op zijn seizoen, wat hij zijn 'beste seizoen tot nu toe' noemde.

En die uitspraak mag best als opvallend worden gezien, daar Pogacar er net als in 2022 niet in slaagde zijn hoofddoel te winnen: de Tour de France. Hij moest wederom het onderspit delven in de strijd tegen Jonas Vingegaard van Jumbo-Visma. Desalniettemin kan menig coureur enkel met jaloezie naar het jaar van Pogacar kijken. Hij won namelijk zestien keer (inclusief eindklassementen), waaronder de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race en twee etappes in de Ronde van Frankrijk.

Het is de vraag of we Pogacar dit jaar nog in actie gaan zien. De Ronde van Lombardije eind oktober is wat dat betreft een koers waar de klasbak zich voor zal willen opladen. 'Mijn eerste doel is om te herstellen van het WK', aldus Pogacar, die in de wegrit het brons veroverde. 'Vervolgens kijk ik naar het einde van het seizoen. Het is al een lang jaar geweest. Ik was in februari al op topniveau en had daarna geen herstel, geen vakantie en daar bovenop nog een blessure', doelt hij op een hardnekkige polsblessure na een val in Luik-Bastenaken-Luik. 'Het was een heel zwaar seizoen, maar tegelijktertijd ook de beste uit mijn carrière', ziet Pogacar de vele successen.

De Vuelta - die 26 augustus van start gaat in Barcelona - is dus sowieso geen optie voor het uithangbord van UAE Team Emirates. 'Ik rijd sinds februari al op een hoog niveau, er is daardoor geen enkele kans om de Vuelta te rijden. Daarnaast hebben we een supergoede ploeg voor de Ronde van Spanje', doelt hij op toptalent Juan Ayuso en João Almeida, de Portugees die in mei als derde eindigde in de Giro d'Italia. 'Ik wil mij niet eens met hen bemoeien. Het is een supergoede ploeg, ze hebben samen getraind en zijn aan elkaar gewend. Ik denk dat onze ploeg in de Vuelta voor de overwinning kan gaan. Ik neem voor een keer plaats op de bank.

Vuelta gekenmerkt door ijzersterk startveld

Pogacar kende in zijn eerste en enige deelname aan de Vuelta in 2019 zijn doorbraak. De ronderenner won maar liefst drie bergritten en stond als nummer drie op het eindpodium. De komende editie van de Spaanse grote ronde wordt gekenmerkt door een fabuleus deelnemersveld. Zo staan namens Jumbo-Visma drievoudig winnaar Primoz Roglic en tweevoudig Tourwinnaar Vingegaard aan het vertrek. Ook titelverdediger Remco Evenepoel tekent present. Andere grote namen zijn Geraint Thomas en dus de Pogacar stand-ins Almeida en Ayuso.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws