Pogacar wint met Luik zijn eerste monument: 'Ik houd écht van deze koers' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar wint met Luik zijn eerste monument: 'Ik houd écht van deze koers'

Pogacar wint met Luik zijn eerste monument: 'Ik houd écht van deze koers'

Tadej Pogacar won zondag in Luik-Bastenaken-Luik zijn eerste monument. In de sprint van vijf renners wist hij op de streep Julian Alaphilippe te kloppen. ‘Ik houd écht van deze koers. Om hier te winnen, tegen al die grote namen, is ongelofelijk’, vertelt een blije Pogacar in het flashinterview.

Pogacar maakte deel uit van een elitegroepje dat wegreed op de steile Roche-aux-Faucons. In de sprint begon hij vervolgens in de laatste positie aan de sprint, in het wiel van Julian Alaphilippe. Dat bleek de juiste keuze. ‘Ik bleef achter hem, en ik had het geluk dat ik met snelheid uit zijn wiel kon komen. Het is gewoon ongelofelijk.’

Nadat Pogacar vorig jaar de Tour de France won en dit jaar enkele prestigieuze rittenkoersen, kan Pogacar – nu hij een monument heeft gewonnen – als de huidige koning van het wielrennen worden beschouwd. Daar wil hij zelf echter weinig van weten. ‘Dat zou ik niet zo willen zeggen. Ik leef gewoon weer in een droom.’

Pogacar neemt revanche na niet starten in Waalse Pijl

Het winnen van Luik kan als revanche van Pogacar worden gezien voor het niet mogen starten in de Waalse Pijl. Daar mocht zijn ploeg vanwege een positieve coronatest van Diego Ulissi niet starten. ‘We waren heel erg teleurgesteld dat we daar niet mochten starten, omdat we hele goede renners voor die koers hebben. Marc (Hirschi, red.) won vorig jaar en ook voor hem was het een mooie kans geweest. Het motiveerde ons echter voor Luik. We zijn heel erg blij dat het vandaag goed is gegaan’, aldus Pogacar.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws